Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Čekají nás ještě dva roky s Xboxem 360?

Výroky Microsoftu naznačují, že next-gen může být ještě daleko.

Mysleli jste si, že letošní E3 je posledním veletrhem současné generace konzolí? Nejnovější výroky šéfa Microsoft Studios Phila Spencera napovídají, že minimálně jednou si na next-gen ještě počkáme. "Konzole je stále velmi zdravá a má v sobě víc než dva další roky," řekl Spencer v rozhovoru s Gamespotem.

"Xbox 360 je momentálně konzolí číslo jedna. Daří se nám poskytovat nový obsah a stále podporovat klíčové hry. Je to důkaz, že tahle platforma skutečně zabrala," tvrdí Spencer. A v podobném duchu na E3 mluvil také šéf marketingu MS Yusuf Mehdi.

"Sony ukázalo dvě nové značky, my rovnou čtyři," řekl Mehdi s odkazem na indie hry Lococycle, Wrecketeer, Ascend a Matter. "Jsme v sedmém roce cyklu Xboxu 360 a chystáme čtyři nové značky? To mi říká, že 360 je i nadále dobrou platformou."

Mehdi tvrdí, že Xbox 360 se na trhu udrží "ještě mnoho let a bude se dále zlepšovat, protože jde o robustní platformu." Čísla stále stoupají, a protože 360 se v pátém, šestém i sedmém roce svého života prodává stále lépe, šéf marketingu si pochopitelně nemá, na co stěžovat.

Teď záleží na tom, zda se velké firmy rozhodnou zkusit ještě jeden roční odklad - anebo zda se na příští E3 můžeme skutečně těšit jako na ten velký rok, kdy konečně spatříme Xbox 720 a PlayStation 4.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments