Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nový model Nintendo 3DS XL s větším displejem a výdrží

Do Evropy přijde uprostřed prázdnin.

V noci na dnešek byl oficiálně představen nový model handheldu Nintendo 3DS XL, který bude na trhu koexistovat se stávajícím, nadále vyráběným 3DS (recenze) a samozřejmě i tentokrát zobrazí stereoskopické 3D bez nutnosti speciálních brýlí.

Do Evropy dorazí 28. července a výši ceny Nintendo opět nechává na samotných prodejcích (v USA byla stanovena na 200 dolarů, tzn. okolo 4000 Kč). Na výběr budou tři barevná provedení (červená, modrá, stříbrná) - základ bude vždy černý, ale každá verze bude mít jinou barvu víka. Lesklé plasty, na kterých se zachytávaly otisky prstů, nahradily plasty matné.

Hlavní novinkou oproti původnímu 3DS je o 90% větší horní displej, který má velikost 4,88 palců a je tedy tím největším, který kdy Nintendo na handheldu mělo. Úměrně tomu se zvětšil také spodní dotykový displej.

3DS XL je také těžší (336 gramů oproti 235 gramům) a jeho baterie má vydržet dvojnásobně dlouho, konkrétně 3,5-6,5 hodin pro 3DS hry a 6-10 hodin pro DS hry.

Dvojnásobný nárůst vedle originálu prodělala i dodávaná paměťová SD karta o kapacitě 4 GB. Co zamrzí, je absence nabíječky, která se bude muset dokoupit zvlášť, pokud ji už nevlastníte z dřívějška (adaptér je kompatibilní s 3DS/DSi). Podrobné technické specifikace najdete na MojeNintendo.cz.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments