Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámení letošních 3DS a WII her z Nintendo Direct

Konec stížností, že toho pro ně nevychází moc.

Za poslední měsíc už čtvrtou konferenci uspořádalo v noci na dnešek Nintendo. Vedle modelu XL tam ohlásilo nové informace k chystaným titulům pro své platformy 3DS a WII, které shrnula oficiální stránka MojeNintendo.cz domácího distributora ConQuest:

Už 28. července vyjde hra New Art Academy, která navazuje na řadu Touch Generations titulů pro Nintendo DS. Jedná se o hru, ve které si budete moci kreslit. A nejen to! Kreslit se budete moci s tímto kouskem softwarem také naučit a svá díla bude moci také sdílet. K tomu bude hra připojena prostřednictvím služby Nintendo Network a funkce SpotPass k internetu.

Ve stejnou dobu vyjde také hra Freakyforms Deluxe. Jedná se obsahově vylepšenou verzi jedné z dosud nejprodávanější hry z Nintendo eShopu. Nejen, že přibyli noví Formíci, ale také nové možnosti a módy. Mezi nimi také nový exkluzivní RPG mód, ve kterém se se svými Formíky vydáte na celou řadu questů zasazených do bizarního světa této hry.

Kingdom Hearts: Dream Drop Distance od Square Enix dostalo také své konečné datum vydání. Stane se tak 20. července. A abyste věděli, do čeho jdete, je na Nintendo eShopu ke stažení bezplatná demoverze ke hře. Další nově dostupnou demoverzí je demo k připravovanému rytmickému tributu sérii Final Fantasy, Theatrhythm. Ta vyjde letos v létě zatím bez blíže specifikovaného data vydání.

Potěšíme také fanoušky série Professor Layton, kteří už zajisté dlouho očekávají vydání prvního dílu pro Nintendo 3DS. Nazývá se Professor Layton and the Miracle Mask a vyjde v Evropě ještě letos, pravděpodobně na podzim, jak je tomu zvykem již několik let.

This article contained embedded media which can no longer be displayed.

Dále bylo potvrzeno vydání nových dílů Fire Emblem a Animal Crossing! V Evropě se tak v obou případech stane v rámci první poloviny roku 2013. Nový Fire Emblem se sice už brzy začne prodávat v Japonsku a také nový Animal Crossing má v Japonsku vyjít ještě letos, ale Nintendo of Europe oba tituly s omluvou vydá až příští rok, aby zajistila mimo jiné co nejvyšší kvalitu překladu.

This article contained embedded media which can no longer be displayed.

Ještě jednou bylo potvrzeno vydání her Pokémon Black Version 2 a Pokémon White Version 2 v Evropě. Stane se tak na podzim tohoto roku zatím bez blíže specifikovaného data vydání.

This article contained embedded media which can no longer be displayed.

Dále bylo znova potvrzeno, že na podzim vyjdou na Nintendo eShopu pro Nintendo 3DS digitálně tituly Pokémon Dream Radar a Pokédex 3D Pro, které rozšíří požitek z hraní výše zmíněných dvojice edic pro hráče, kteří se rozhodnou hry hrát na Nintendu 3DS. O těchto titulech jsme již v minulosti psali.

Na podzim však vyjde také nově oznámený titul Learn With Pokémon: Typing Adventure. Jedná se o hru, ve které brouzdáte 3D světem, ve kterém do vaši cesty skáčou divocí Pokémoni. Jedinou možností, jak se jich zbavit (resp. odstranit z cesty, ale zároveň získat do vaši sbírky) je, naťukat jejich jméno. Tím se mladší hráči mohou učit psát rychle a účinně na klávesnici, klidně i všemi deseti, protože veškeré úrovně jsou samozřejmě s časovým limitem. Ano správně!

Spolu se hrou dostanete bezdrátovou bluetooth klávesnici, která se spojí s vašim Nintendem DS či Nintendem 3DS (přijímač je uložen v herní cartridgi) a budete moci psát. Dobrou zprávou je, že se jedná o klávesnici univerzální, tudíž ji budete moci používat také u jiných přístrojů. Více ke hře přineseme již brzy!

Ani Wii se v Nintendu (i přes připravované Wii U) stále nezapomíná! V Evropě proto 28. září vyjde další velký titul. Navíc ze série, která je v Evropě velmi populární! Jedná se o hru Inazuma Eleven Strikers od Level 5! Narozdíl od dílů pro Nintendo DS se u tohoto titulu jedná o čistě arkádovou záležitost, tedy o fotbalové zápasy jak mají být.

This article contained embedded media which can no longer be displayed.

Read this next