Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Proč u nás dnes nevyšla Civilizace 5: Gods and Kings?

Cenega musela vysvětlovat, ale hráči na zdržení vydělají.

Vlastní zpráva - Včasné vydávání her v den oficiální premiéry se u nás stalo standardem. Avšak u posledního rozšíření Civilization 5 s názvem Gods and Kings se diskusní fóra začala plnit dotazy typu "Proč je najednou datum vydání až 29.6., když hra v Evropě má vyjít už 22.6.?"

Týdenní zdržení hry potvrdila Eurogameru i Cenega. "Došlo k menšímu technickému problému při kompletaci hry, pro náš trh je multijazyčné balení," vysvětlil produktový manažer Chalid Himmat.

Na druhou stranu můžeme být rádi, že navzdory zhoršujícímu se kurzu české koruny se distributorovi podařilo dodržet původně slibovanou prodejní cenu 499 Kč za krabicovku. Na Steamu totiž 2K za dnes vydaný přídavek chtějí 30 eur, tzn. je tam kupodivu téměř o tři stovky dražší.

Jinak je důležité vědět o vyžadování původní nebo GOTY edice Civilizace 5 ke spuštění Gods and Kings, což u takových datadisků, vypuštěných s dvouletým odstupem, už nyní nebývá zvykem. Jeho recenzi pro Eurogamer píše Jiří Sládek (hodnotil i základní hru) a přečtete si ji začátkem prázdnin.

Renderovaný filmeček z datadisku

Read this next