If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Criterion přebírá otěže celé série Need for Speed

Končí vydávání nových dílů rok co rok?

Dosud to po vzoru Call of Duty fungovalo na bázi pravidelného střídání dvou vývojářských studií. Díl hry pro sudý rok vyrobili v EA Black Box, pokračování pro lichý rok zase Criterion, tvůrci série Burnout. Odteď se to změní.

"Nejen s Most Wanted, ale i do budoucnosti bude nést série Need for Speed silný rukopis Criterionu," prozradil GameInformeru prezident studia Alex Ward, který má mít osobní kontrolu nad tím, jak se každý díl hraje, jaké vlastnosti v něm jsou nebo jakými online funkcemi disponuje.

Po nátlaku redaktora potvrdil, že značka NFS (včetně realističtější odbočky Shift nebo onlinového World) už nadále nebude rozdělena mezi několik vývojářů. Nyní ji bude spravovat pouze Criterion, který tím pádem momentálně nebude mít čas na další Burnout, což tvůrce rovněž přiznal.

Je to reakce na komerční neúspěch loňského NFS: The Run od Black Boxu? A především, znamená to, že nové díly Need for Speed už nebudou vycházet rok co rok, protože to sám Criterion nemůže stíhat a EA konečně došlo, že chrlení příliš častých pokračování devalvuje hodnotu značky? Je to dost dobře možné... a docela by to zapadalo do včerejšího oznámení o filmu. Takže Most Wanted 2012 od Criterionu letos a pak až 2014 hra pro souběh s filmem, rovněž od Criterionu?

Video z hraní Most Wanted

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Need for Speed: Most Wanted (2012)

iOS, PS3, Xbox 360, PlayStation Vita, Nintendo Wii U, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments