If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Důvody, proč hned po nákupu nesmíte hrát plné Diablo 3

Blizzard objasnil až párdenní restrikce u digitální verze.

Jako by nestačilo čtvrteční odškodnění hráčů v Koreji, musí Blizzard mediálně zápasit s další ne úplně příjemnou kauzou, která se snáší na jeho hlavu. Nicméně jak pochopíte vzápětí, pro svůj postup má pádné argumenty, které slouží k prospěchu věci a čerpají z jeho dlouhodobých zkušeností s onlinovkami.

Nejprve vyšlo najevo, že součástí patche 1.03 pro Diablo 3 je nové opatření, které pozdrží přístup k plné verzi hry po nákupu digitální verze přes Battle.net (krabicovky se to netýká). Takže člověk, který si v těchto dnech online koupí Diablo 3, v prvních třech dnech (72 hodin od nákupu, někdy méně) smí hrát jen jeho demo (tzv. Starter Edition), než se mu odemkne zbytek hry. Velmi nestandardní, což?

Zpočátku se spekulovalo, zda tato restrikce nějak nemůže souviset se snahou výrobce o kontrolu nad zátěží herních serverů nebo eventuálně o ochranu aukce, aby si lidé nepořizovali několik kopií hry pro obejití limitu deseti předmětů na jeden herní účet.

Blizzard později rozeslal vyjádření, podle nějž zavedl některé restrikce u digitální verze Diablo 3 úmyslně, zatímco jiné prý byly pouhou bezpečnostní chybou patche 1.03 a pracuje se na jejich urychlené nápravě. Chybou momentálně je, že hráči digitální plné verze nemohou v první dny po koupi postoupit na vyšší než 13. level postavy a dostat se dál než za Skeleton Kinga v prvním aktu (místo, kde končila beta). Docela zásadní problém, ale na druhou stranu, pořád mluvíme jen o době krátce po zakoupení.

Avšak jiná omezení, platná v prvních hodinách krátce po zakoupení digitální edice Diablo 3, jsou od výrobce zcela záměrná. "Stejně jako u World of Warcraft se snažíme o ochranu před zneužitím kreditních karet a farmaření, což pomáhá redukovat různé škodlivé aktivity hráčů, které pak mají negativní vliv na herní zážitek všech ostatních," vysvětlil Blizzard.

Proto lidé, jejichž platba za digitální verzi ještě nebyla kompletně ověřena, mají limitovaný přístup k některým funkcím hry. Konkrétně k aukcím za skutečné peníze, obchodování předmětů nebo jejich předávání jiným hráčům, chatování na veřejných kanálech, posílání zpráv při žádosti o přátelství nebo využití vlastnosti Global Play.

Blizzard ale zdůraznil, že u většiny případů jsou tyto restrikce uvolněny během úvodních 24 hodin po nákupu digitální verze Diablo 3, pokud se koupě hry, resp. číslo kreditní karty, úspěšně verifikuje.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Diablo III

Video Game

Diablo III: Reaper of Souls

Video Game

Related topics
PC
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments