Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Odklad Far Cry 3 o tři měsíce

Z poprázdninového okna se najednou staly Vánoce.

Popravdě řečeno, viselo to ve vzduchu už od E3. Kdo pozorně sledoval konferenci UbiSoftu a všechny trailery, mohl si všimnout, že nikde se tam nepotvrdilo datum vydání, které bylo z dřívějška stanoveno na 7. září, tedy relativně brzy po veletrhu. A také se doteď neví nic bližšího o multiplayerové betě, která měla běžet v červenci. Dnes už víme proč.

UbiSoft rozeslal médiím tiskovou zprávu, ve které "oznamuje aktualizované termíny svých podzimních her", aniž by na férovku přiznal, že ohlašuje zpoždění. U Far Cry 3 tam najednou figuruje 30. listopad 2012 pro PC, PS3 i X360. Americkým datem je pak až 4. prosinec.

Čili téměř tříměsíční odklad oproti dosavadnímu plánu. Což znamená, že se šílencem Vaasem se nakonec utkáme až po Assassins Creed 3. I to, že first-person akci od studia v Montrealu se nepodaří vyjít hned po návratu hráčů z letních prázdnin, v tom stejném okně, v němž vloni slavil úspěchy Dead Island, nýbrž až krátce před Vánocemi, kdy už bude dovolená na tropickém ostrově poněkud exotičtější záležitostí.

V dodatečně poskytnutém vyjádření to producent Dan Hay vysvětlil tradičně neurčitě: "Bereme si více času, abychom mohli vytvořit co nejlepší možný herní zážitek."

Z dalších termínů ještě zmíňme taneční Just Dance 4 pro Wii, X360 (Kinect) a PS3 (Move) dne 2. října a později Wii U verze hned při startu nové konzole od Nintenda. Hudební hra Rocksmith zase dorazí 28. září pro X360/PS3, zatímco PC verze bude následovat 19. října.

Více o Far Cry 3 v našich dojmech z vyzkoušení singleplayeru i kooperativní hry na E3.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Far Cry 3

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments