Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dnešní Mass Effect 3 Extended Cut zabírá 1,9 GB

Ale neuspokojí úplně každého, varují BioWare + ukázky.

Na PC a X360 dnes večer vyjde očekávaný přídavek, Extended Cut, pro Mass Effect 3, který má dovysvětlit existující tři závěry hry, jak se ví z konce minulého týdne.

Z oficiálního FAQ nyní vyplynulo, že DLC vyžaduje po hráčích bezplatný download 1,9 GB dat z Originu nebo Xbox Live. Zatím není zřejmé, jestli jde o 1,9 GB nového obsahu (cutscény, filmečky) nebo zda má takovou velikost kvůli opětovnému stahování celé závěrečné sekvence, což je pravděpodobnější.

A jak se k přídavku dostanete? Po dohrání Mass Effect 3 se vám automaticky vytvoří uložená pozice Legend, která je těsně před vaším útokem na základnu Cerbera. Tento save proto použijte, abyste poté zažili nový závěr hry, který přináší Extended Cut.

UPDATE - podle prvních poznatků z NeoGAFu zabere DLC zhruba dvě hodiny času a má obsahovat i nějaké nové dialogy společně s upravenými sekvencemi, v nichž přímo hrajete.

Producent BioWare Casey Hudson už včera varoval, že toto DLC neuspokojí úplně každého. "Někteří hráči po nás chtěli, ať konec hry úplně překopáme a vytvoříme ho celý odznovu, ale to nemůžeme, protože nejsme autoři příběhu, ani nevíme, jak bychom ho napsali".

Podle něj není pochyb o tom, že se rozpoutá další vlna debat a kontroverzí (jako na jaře). Avšak jak zdůrazňuje, nešli do Extended Cut kvůli tomu, aby se zavděčili všem na světě, což se samozřejmě nikdy nemůže podařit. "DLC je určeno pro ty hráče, kteří měli otázky ke stávajícím koncům Mass Effect 3 a kteří ocení, že jsme v něm některé věci věci více rozvedli," dodal tvůrce.

Read this next