If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Funcom: The Secret World na Free-2-Play nepřejde

Měsíční poplatky prý menší zlo než placená DLC a aukce předmětů v Guild Wars 2.

Neradostnou situaci po zprávě o poklesu hodnoty akcií Funcomu, tvůrců aktuální onlinovky The Secret World, přispěchal zachraňovat její kreativní ředitel Ragnar Tornquist.

"Náš obchodní model staví na dlouhodobé obsahové podpoře a početném tvůrčím týmu a je to jediný obchodní model, který dává smysl pro neustále rozšiřovaný živoucí svět, jako je The Secret World."

Jak dodává, dosud žádná velká AAA MMO hra nebyla spuštěna ve formě Free-2-Play. Blíží se sice Guild Wars 2, ale ty mají mít obchod s předměty a podle něj teď nikdo neví, co se z toho obchodu vlastně vyklube. "Domníváme se, že pro hráče je příjemnější platit měsíční poplatky, než utrácet za jednotlivá DLC nebo nutit je k obchodování na herní aukci, aby to uhradilo náklady na vývoj," vysvětluje Tornquist narážející tím částečně i na Diablo 3.

A co říká na argument s jejich dřívější hrou Age of Conan, která později také přešla na Free-2-Play? Nevylučuje, že to samé třeba za pět let potká i The Secret World, ale v tuto chvíli chtějí zůstat věrni současnému obchodnímu modelu s měsíčními poplatky.

"Myslím, že tradiční hráči MMO chápou smysl měsíčních poplatků a rozumí tomu, že za takovou platbu mají zajištěnou zábavu a nic dalšího nemusejí řešit," uzavřel tvůrce v rozhovoru pro RPS.

Dubnový trailer

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Secret World

Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments