If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Podívejte se, jak záporňák Far Cry 3 nesnáší dubstep

Parodie na známou definici šílenství od Vaase.

"Už jsem ti někdy říkal, jak definovat dubstep? Dubstep je hraní těch stále samých podělaných úderů a zvuků pořád dokola. A to je vážně šílené," vykládá v cutscéně Vaas, hlavní záporňák hry Far Cry 3, než vás hodí přivázaného k těžké cihle z úpatí skály do jezírka, a ptá se sám sebe, kdo tuhletu "pitomou hudbu" vlastně vybírá.

Ano, jde o parodii na jeden z prvních videí z Far Cry 3, kde Vaas v dlouhém pamětihodném monologu vyprávěl definici šílenství. A podobně jako v četných fun-videích s Hitlerem si tentokrát bere na paškál (minimálně v trailerech stále populárnější) hudební žánr dubstep, čímž naráží právě na upoutávky na Far Cry 3, které proslavily skladbu Machine Gun (16bit remix) od Noisia.

Parodie o dubstepu z Far Cry 3

Celé video je přitom tak dobře vyrobené, včetně jiného pozadí (byť úmyslně podobného) z ještě nevydané hry, i věrně znějícího dabéra Vaase jako v originálu (avšak s kompletně jiným textem o dubstepu), že jsem byl nejprve přesvědčen, že musí jít o virální video z produkce UbiSoftu.

Když ten ale pak požádal YouTube o jeho zablokování kvůli autorským právům UbiSoftu, vypadá to, že se asi vážně jedná o dílo fanouška. Klidně může jít i o parodii od někoho z vývojářů původně určenou jen pro pobavení osazenstva firmy. Níže pro srovnání původní Far Cry 3 teaser, který je parodován:

This article contained embedded media which can no longer be displayed.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Far Cry 3

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments