Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Rockstar promluvil o stavu Grand Theft Auto 5

A nepotěšil.

Je tomu pár dnů, co nějaký znalec Rockstaru v diskusním fóru předpovídal, že v nejbližší době "musí" vypustit něco k Grand Theft Auto 5, aby tímto krokem zvýšil momentálně nízkou hodnotu akcií Take 2. Měl pro to hotovou detailní analýzu chování tohoto vydavatele v minulých letech, vypozorovanou na základě podnětů zvenčí, že o GTA promluvil vždy, když byl v úzkých. A vážně se nemýlil.

Vedle prvních oficiálních obrázků totiž dnes Rockstar v odpovědích fanouškům informoval o stavu, v jakém se nyní hra nachází.

"Kvůli práci na Grand Theft Auto 5 jsme velmi zaneprázdnění. Všechno odsýpá v pořádku, ale tato hra je opravdu obrovitánským projektem," vysvětluje Rockstar.

Také se omluvil za dlouhé prodlevy ve zveřejňování nových materiálů, na čemž se bohužel do budoucna prý nic nezmění: "Nechápejte to tak, že kašleme na vás, fanoušky. Důvodem je jak snaha o vypouštění 100% správných informací, tak aby vás při hraní hodně věcí překvapilo."

Zásadní jinak je, že Rockstar dnes doslovně přiznal, že "nebyl v pozici, aby z GTA 5 mohl ukázat více než trailer ani odteď ještě dlouho nebude". Vzhledem k vyřčenému se vydání zdá být ještě vzdálenější, než bylo dosud, a ten naposledy spekulovaný duben-květen 2013 se nejspíš konat nebude.

Vedle toho vývojáři varovali před různými podvrhy nebo smyšlenými detaily o hře, které kolují po internetu. Žádná beta se prý konat nebude a věřit máte vždy jen tomu, co uvidíte nalinkované z homepage.

Tím se vlastně vracíme k odhadu experta zmiňovaného v úvodu, který měl po E3 zaslechnout, že několik předních časopisů typu Game Informer už má hotové velké odhalovací preview GTA 5, ale že s ním údajně musí čekat na zelenou od výrobce. Kéž by se nepletl ani v tomto případě.

Read this next