Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

UbiSoftu se dařilo díky Ghost Reconu, Trials a PC

A kdy že šéf EA očekává nové konzole?

Zatímco PC verzi si za rámeček nedá, s odbytem konzolovky je spokojen. UbiSoft během ohlášení výsledků svého hospodaření za poslední čtvrtrok uvedl, že Ghost Recon: Future Soldier se prodává lépe, než interně předpokládal. Šlo o nejlépe prodávanou hru v Severní Americe za květen i červen.

Šlo o nejlépe prodávanou hru v Severní Americe za květen i červen. Tato vojenská týmová akce přispěla spolu s komerčním úspěchem Trials Evolution a rozmachu F2P k třetinovému nárůstu tržeb vydavatele při meziročním srovnání. Nedařilo se pouze staršímu katalogu a hrám pro 3DS / VITA, které dohromady tvoří pouze 4% jeho třžeb, naopak PC meziročně posílilo na 12%.

Do budoucna vidí UbiSoft největší příležitosti k růstu v nové generaci konzolí a v obchodním modelu Free-2-Play, což považuje za své hlavní střednědobé cíle. Co však Yves Guillemot pochopitelně neřekl, co považuje za střednědobou vzdálenost.

To jeho protějšek, šéf EA John Riccitiello, byl sdílnější a pro CNBC dokonce odhalil dautm, že příchod nové generace pravděpodobně očekává o Vánocích 2013. Od ohlášení nového Xboxu a PlayStationu si slibuje pořádné rozhýbání celého herního trhu.

Trailer z DLC pro Ghost Recon Future Soldier

Read this next