Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Call of Duty už je za zenitem, bojí se analytici

Indikují to trendy.

Žádný růst netrvá věčně. Všimli si toho přední analytici ve výroční finanční zprávě Activisionu a domnívají se, že série Call of Duty už má ty nejlepší léta za sebou.

"Máme vážné obavy, že CoD dosáhlo špičky v roce 2011 a nyní už bude jen klesat," prohlásil Ben Schachter pro sesterský server GamesIndustry. Dospěl k tomu na základě různých indikátorů, jako je pokles prodejů v celé herní branži nebo horším dlouhodobým výsledkům Modern Warfare 3 než Black Ops.

Ostatně sami Activision jistě mají nějaký důvod, proč pro letošní Black Ops 2 předpovídají nižší tržby než pro loňské Modern Warfare 3. Není také náhoda, že teď poprvé oficiálně připustili možnost spuštění Call oF Duty Online i jinde než v Číně, až tam získají zkušenosti, neboť "existuje ještě pár dalších vhodných trhů pro takový titul".

Celé to může souviset s vyčerpáním potenciálu současných konzolí, zvýšené konkurenci (Battlefield 3, Medal of Honor...) i s jinými změnami na trhu. Přestože tedy Call of Duty dost dobře může být za zenitem, stále platí, že dosáhnout každý rok odbytu okolo 20 milionů kusů je něco naprosto mimořádného.

Poslední trailer z Black Ops 2

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Black Ops 2

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments