If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Potvrzeno: Day Z se stává samostatnou hrou

Nakonec ji vyrobí přímo Bohemia Interactive!

Milion registrovaných hráčů populární modifikace Day Z, nárůst o 500 tisíc jen za poslední měsíc. Díky tomu dlouhodobé druhé místo ArmA 2 v prodejních žebřících na Steamu. Nebo 100 tisíc zájemců o betatest konkurenční hry The War Z za úvodních 24 hodin. To všechno jistě bylo pro Bohemia Interactive pádnými argumenty, ač to ještě nedávno na tento scénář vůbec nevypadalo.

Před chvilkou od nich dorazila tisková zpráva, ve které stručně oznamují, že z Day Z se stane samostatná PC hra. Vyvinou ji přímo čeští Bohemia Interactive a autor modifikace, Dean "Rocket" Hall, bude vedoucím celého projektu. První koncepční artwork:

"Je to pohádkový výsledek, který by ještě před čtyřmi měsíci nikdo neodhadnul," napsal na svém blogu. Ale co se stane se současným modem pro ArmA 2, nebudou teď všichni, kteří si vojenskou simulaci kvůli němu koupili, hozeni přes palubu?

"Vývoj a aktualizace modifikace budou pokračovat paralelně s vývojem samostatné hry, takže všichni fanoušci modu pro ArmA 2 budou moci v hraní pokračovat. Projekt bude založen na stejném modelu jako Minecraft, což znamená časté aktualizace a existence komunitní alfaverze za zvýhodněnou cenu," vysvětlil autor, který přislíbil více informací v příštích týdnech.

Více o fenoménu Day Z v naší recenzi nebo komentovaných videodojmech v češtině, z nichž pochopíte, v čem tkví kouzlo tohoto modu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

DayZ

PS4, Xbox One, PC

Related topics
PC
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments