Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oficiální oznámení GRID 2, trailer, obrázky

Známe detaily o závodech fušujících do řemesla NFS.

Vlastní zpráva - Codemasters úderem deváté hodiny ranní dle očekávání oficiálně oznámili závodní hru GRID 2. Vyjde někdy v roce 2013 ještě pro PC, PS3 a X360, přestože se kdysi spekulovalo o příští generaci.

Vidět z ní od této chvíle můžete sadu premiérových obrázků společně s plnohodnotným trailerem navazujícím na páteční upoutávku. Ačkoli půjde pouze o render, což napovídá i název původního souboru G2_Full_CG..., mile překvapí zasazením úvodní tratě, četné bouračky se až skoro nezdravě podobají květnovému DiRT: Showdown a pasáže s něčím jako formule na okruhu zase graficky vypadají lépe než kterákoli jiná hra, jako by snad jely na nextgenu.

Oznamovací filmeček

GRID 2 je ve vývoji už dva roky a staví na poslední verzi EGO enginu, který znáte z ostatních her tohoto výrobce (F1, DIRT). Nově do něj bude zakomponován systém TrueFeel Handling pro přirozené řízení aut. Má čerpat ze skutečné fyziky, která bude "vyladěná na ten ideální bod přesně mezi simulací a přístupností pro masy".

Ve hře zavítáte na tři kontinenty: Severní Amerika, Evropa, Asie. Z měst navštívíte Paříž, Chicago, Miami či Abu Dhabi v Emirátech. Typy tratí zahrnou jak licencované okruhy, tak upravené ulice měst, i třeba horské cesty nebo klikaté pobřežní silnice Kalifornie, které trochu vypadají jak z Need for Speed (viz trailer).

Co se týče multiplayeru, počítá se s novým systémem progrese včetně upravování svých vozů a integrací s online portálem RaceNet. Nebude chybět ani podpora split-screenu, přestože prim naštěstí opět sehraje singleplayer.

"Základní filozofie prvního dílu zůstane zachována. Vnímáme závod jako něco víc než jen dání aut na trať, v naší hře bude mít závod svou osobnost a stane se z něj drama, kde rozhoduje každá vteřina," řekl producent Clive Moody z Codemasters.

Také slíbili, že GRID 2 opět posune hranice žánru díky novým nástrojům, technologiím a inovacím. Vylepšení umělé inteligence, grafiky nebo poškození aut prý vtáhne hráče více než kdykoli dříve a odnesou si z něj vskutku adrenalinový zážitek. Široká veřejnost si bude moci jeho slova poprvé ověřit na londýnském veletrhu Eurogamer Expo koncem září, kde bude k dispozici hratelná verze.

Read this next