If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hackeři nabourali Battle.net a odcizili uživatelská data

Blizzard vyzývá k změně vašeho hesla.

Průšvih jako hrom. Blizzard krátce po půlnoci na pátek našeho času přiznal, že došlo k zásadnímu nabourání jeho sítě Battle.net, kterou musejí povinně používat všichni i singleplayeroví hráči Diablo 3 nebo také ti holdující StarCraftu 2 či World of Warcraft. Neznámí hackeři si již začátkem srpna odnesli spoustu uživatelských dat a Blizzard po nich nyní ve spolupráci s policií a experty pátrá.

"Ne každý týden končí zábavně. Náš bezpečnostní tým zaznamenal nelegální průnik do interní sítě Blizzardu. Zatím nemáme důkazy, že by došlo k odcizení čísel kreditních karet, adres nebo skutečných jmen hráčů, ale vyšetřování ještě stále probíhá," musel v otevřeném dopisu dlouhých šest dnů po odhalení hacku přiznat šéf firmy Mike Morhaime.

Ukraden však byl seznam e-mailových adres všech uživatelů Battle.net z celého světa, kromě těch z Číny. Hackeři dále ukořistili bezpečnostní otázku i odpověď všech hráčů jen na severoamerických serverech, jejich údaje o mobilní autorizaci a především jejich hesla k uživatelskému účtu. Ta však prý byla nějak složitě zašifrovaná a prý se nedají jednoduše dekódovat (muselo by se tak činit jednotlivě heslo po heslu).

"Podle toho, co teď víme, hackerům odcizené údaje nestačí k nalogování se na kterýkoli účet na Battle.netu. Přesto doporučujeme všem na severoamerických serverech, aby si zde své heslo pro jistotu změnili. Pokud jste použili to samé heslo na jiných online službách, není špatným nápadem změnit ho i tam," vyzývá hlava firmy.

Hráčů na evropských serverech by se hack tolik dotknout neměl, pouze byl odcizen název jejich emailu. Přesto ani oni nic nezkazí, když si preventivně změní heslo na Battle.net rovněž, pokud by se z toho časem vyklubalo něco většího. Každopádně Blizzard se všem omluvil za to, co se stalo, a mrzí ho to. Varoval před podvrženými emaily, které po vás v příštích dnech vzhledem k ukradení všech emailových adres dost možná budou chtít heslo, protože on se vás na něco takového nikdy ptát nebude.

Více o kauze v často kladených otázkách tady, kde provozovatel Diablo 3 mj. vysvětluje svou bezpečnostní politiku nebo proč urychleně neskartoval všechny ukradené bezpečnostní otázky a odpovědi.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Diablo III

Video Game

Diablo III: Reaper of Souls

Video Game

Related topics
PC
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments