Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PC verze XCOM: Enemy Unknown bude speciální

Firaxis nám řekli i o minihře s honbou létajícího talíře.

Vlastní zpráva - Firaxis vždy byli firmou, která stavěla na platformě PC. Není proto divu, že tvůrci Civilizace věnují této verzi říjnové strategie XCOM: Enemy Unknown nadstandardní péči.

Jak Eurogameru pověděl hlavní designér této předělávky, na PC bude celé bojiště potaženo mřížkou, díky které detailně uvidíte, jak pohybové možnosti vaší postavy ovlivňuje různorodý terén.

Vedle toho má tato verze oplývat širší perspektivou kamery. Oproti konzolím na počítači můžete oddálit kameru do větší vzdálenosti, což vám poskytne lepší přehled o situaci na bitevním poli.

"Do unikátního uživatelského rozhraní PC verze XCOM: Enemy Unknown jsme se rozhodli investovat, aby byla naplno využita klávesnice a myš, i protože ovládací schéma z gamepadu si s myší nerozumělo. Znamená to hodně práce navíc, ale PCčkáři nám za to stojí," vysvětlil Jake Solomon z Firaxisu.

Dnes také poprvé ukázali jen pěti až desetivteřinovou minihra (tzv. Interceptor mód) o pronásledování a sestřelení náhodně se objevivšího mimozemského létajícího talíře nad planetou. Sekvence je tak krátká záměrně, aby neotravovala hardcore stratégy, ani nebylo v zájmu autorů dělat z tohoto prvku vlastně již třetí hru v jedné.

Honba UFO připomíná hru Risk a stejně jako v originálu v ní záleží na tom, jak máte vyvinuté a vybavené stíhačky, i jak jsou vaše základny rozprostřené po zeměkouli.

"Jestliže nedisponujete Firestormy, nebudou na vás v pozdější fázi velké mimozemské lodě vůbec reagovat nebo vám prostě ufrnknou," varoval čtenáře Eurogameru hlavní designér. Vedle toho vyzdvihnul umělou inteligenci těchto talířů, která se prý vůbec nezajímá o to, co hráč podniká nebo čím je vybaven, protože má vlastní misi: invazi na Zemi.

XCOM: Enemy Unknown vydá Cenega v anglické verzi 12. října pro PC, PS3 a X360 - na Xzone dostanete navíc DLC Elite Soldier Pack.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

XCOM: Enemy Unknown

Android, iOS, PS3, Xbox 360, PC, Mac

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments