If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Souhrn všech oznámení z EA konference na Gamescomu

O Dead Space 3, Crysis 3, NFS, Medal of Honor atd.

Dnes odpoledne se v Kolíně nad Rýnem konala důležitá tisková konference EA k příležitosti Gamescomu. Mohli jste ji sledovat spolu s námi v živém streamu, z nějž jsme ihned hlásili všechny žhavé novinky včetně trailerů a nyní vše dodatečně zpřehlednili. Záznam celé více než hodinové konference je ve streamu zde:

This article contained embedded media which can no longer be displayed.

Battlefield 3 DLC

Na konferenci došlo k oficiálnímu potvrzení spekulované Battlefield Premium edice a její vyšší než běžné ceny (v zahraničí 60 eur / 70 dolarů), za což ale dostanete nadstandardních 25 map (vč. pěti DLC). "Bude kombinovat základní hru s kompletním servisem služby Premium a navíc speciálním startovacím balíčkem pro začátečníky v multiplayeru této hry," říkají EA. V rámci tohoto multiplayerovém head-start kitu si hráči automaticky odemknou 15 různých zbraní, doplňků a vylepšení pro bojovou techniku, které jim pomohou okamžitě naskočit do hry. A co víc, při této příležitosti odvysílali i trailer, který obsahuje jak další nové záběry z chystaného rozšíření Armored Kill, tak i z předposledního DLC Aftermath, z nějž jde o vůbec první ukázku. Šéf tvůrců Battlefieldu z EA DICE upřesnil, že Armored Kill vyjde 14. září a Aftermath až v prosinci.

Ukázky z BF3 Armored Kill a Aftermath

Dead Space 3

Rovněž Dead Space 3 dostal na Gamescomu nový trailer. Navíc hráči Dead Space 3 budou schopni si z nalezených materiálů vyrobit vlastní zbraně díky novému hernímu systému. Dokonce se na homepage můžete zapojit do soutěže Tools of Terror a dílo vítěze se objeví v plné verzi. Ta podle dnešního oznámení v Evropě vyjde už 8. února 2013, čili pouhých pár dnů před Aliens: Colonial Marines. Ve třetím dílu nebude chybět level s letem otevřeným vesmírem a vyhýbáním se kosmickému smetí jako v předchůdci.

Dead Space 3 trailer z Gamescomu

Crysis 3

Z Crysis 3 byl ukázán nový multiplayerový mód nazvaný jednoduše Hunter. Má jít o zkoušku přežití při honbě o čas. Dva neviditelní stealth lovci s nanosuitem musejí zabránit 14 vojákům CELLu v evakuaci, což bylo ukázáno na mapě v muzeu umění na Manhattanu. Každý z vojáků, který je zabit, často šípem z luku, se po opětovném objevení stane lovcem. "Vyhodnoťte, adaptujte se a zaútočte. Hrajte jako lovec, který stopuje a následně eliminuje všechny nepřátelské jednotky, nebo se naopak zhostěte role vojáka a zkuste přežít tak dlouho, než vás zachrání evakuační tým. Ať si zvolíte jakoukoliv cestu, Hunter mód pro vás bude opravdovou strategickou výzvou, během které vám bude tlouct srdce, jak se budete snažit přežít," dodali EA.

Trailer o módu Hunter z Crysis 3

Medal of Honor: Warfighter

Demonstrován byl i nový multiplayerový trailer o vlastnosti Fire Team 2 z Medal of Honor: Warfighter. Jak říkají EA, díky této funkci budou vaši kolegové ve zbrani vaší nejbližší podporou na bojišti. Budou vás zásobovat municí, poslouží jako místa vzkříšení a poskytnou výrazné strategické výhody. Poprvé v sérii také budete moci reprezentovat váš národ v nové webové hře, kam se zapojí celkem 193 zemí.

Medal of Honor Warfighter trailer z Gamescomu

SimCity

Ještě v předstihu před výskytem na konferenci jsme tu měli nový Gamescom trailer ze SimCity. To obsahovat i SimCity World, což je rozhraní pro spojení hry s přáteli z celého světa v globálně propojené ekonomice, něco jako Cities XL. "Na budoucí starosty v Kolíně čeká předváděcí verze a první pohled na svět SimCity. Tento svět představuje jakýsi obal celé hry, zajišťující neustálé propojení mezi hráči, kteří se mohou chlubit se postupem ve hře na CityLogu, utkávat v globálních soutěžích, porovnávat vzájemně úspěchy v žebříčcích a ovlivňovat světovou ekonomiku na globálních trzích," lákají EA. Chystají uzavřený betatest, na homepage se můžete přihlásit o omezený počet míst. Hra jinak vyjde i pro Maca, únor stále platí.

SimCity trailer z Gamescomu

Need for Speed: Most Wanted

Kompletní multiplayerový trailer o Need for Speed: Most Wanted trochu připomněl Trackmanii a pojednával o módech Takedown Challenge či Driftdown Challenge. Řeč se točila především o vylepšeném online systému Autolog pro monitorování přátel v těchto závodech ve zrychleném stylu Burnoutu. Představena z něj byla nová funkce Cloud Complete, která umožní meziplatformní soutěžení mezi verzemi. Takže začnete hrát např. na konzoli, ale dohrajete třeba na VITA, mobilu nebo PC. "Hra z otevřeného světa si zaslouží otevřenou strukturu," řekl tvůrce.

Gamescom trailer z NFS: Most Wanted

NHL 13

Na NHL 13, které přineslo potřebný moment překvapení s nenadálým přijetím hokejisty na bruslích na pódium a vyzváním šéfa EA na pěstní souboj, vyzdvihlo funkci GM Connected, v níž až 750 lidí může hrát najednou v jedné lize. Jinak to bylo jen opáčko hlavních vlastností z dojmů. Jedinou novinou je, že demo NHL 13 vyjde pro obě konzole už příští týden. Na Xbox 360 21. srpna, na PlayStation 3 pak 22. srpna. Vychutnat si v něm budete moci hned čtyři různé módy.

Video o tutoriálu a oznámení dema

Army of Two: The Devils Cartel

Army of Two: The Devils Cartel (PS3/X360) vyjde v březnu 2013. Bylo prvním trailerem, který odstartoval celou konferenci. Nebýt masek hrdinů a kooperace, byla by to po Medal of Honor další hra, kterou vizuálně nerozeznáme od Battlefieldu 3. Po traileru následovalo živě hrané coop demo o sestřeleném vrtulníku, které nevypadalo zle.

Army of Two: The Devils Cartel trailer

Origin

Služba Origin má 21 milionů hráčů a nabízí 500 her od 50 partnerů. Origin se rozroste na další platformy - na Maca, Android, Facebook a SmartTV, budete moci sdílet váš postup napříč platformami a snáze najdete to, co hledáte, uvedl Peter Moore některé z chystaných vylepšení digitální distribuce. Letos dostane i svůj dashboard a lepší podporu Free-2-Play her. Jediným překvapením konference se stala menší hra The Simpsons: Tapped Out, Free-2-Play záležitost pro iOS, která vyjde už tento týden. Dragon Age 3 chyběl a FIFA 13 se věnujeme samostatně.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments