Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Resident Evil 6 dostane komunitní službu

Inspirace Call of Duty Elite jasná.

Japonský Capcom se shlédl ve svých západních vzorech nejen při navrhování Remember Me. Zalíbily se mu služby Call of Duty Elite, Battle.net nebo Battlelog natolik, že se rozhodl připravit to samé i pro hráče Resident Evil 6. A jde o něco mnohem většího, než bylo u Dragons Dogma, které s tím jen lehce koketovalo.

Dnes představená služba se jmenuje ResidentEvil.net a bude zatím určena jen pro PC, o mobilních aplikacích zatím nepadlo ani slovo. Dostupná bude zdarma hned od začátku října.

Najdete na ní statistiky, kolik nepřátel jste zabili, jaké zbraně jste kolik času používali, žebříčky nebo jak daleko se v Resident Evil 6 dosud prokousali vaši přátelé. Služba bude monitorovat i váš postup kampaní a sesbírá všechny příběhové dokumenty k misím, takže si je tam později, třeba při přestávce v hraní, můžete v klidu nastudovat.

Dokonce bude existovat i měna nazvaná RE Points, které získáte hraním a za ně si pak odemknete bonusové předměty, minifigurky či jiné drobnosti. A když komunita spojí síly, aby společně určitý úkol, jako například 10 tisíc zabitých zombíků za víkend, všem se pak na službě odemkne speciální kostýmek.

Read this next