Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Na český trh přišli konzoloví Sleeping Dogs v azbuce

Cenega proto celou várku stahuje z oběhu.

Vlastní zpráva - Dnešní uvedení hongkongské akce Sleeping Dogs na domácí trh provázejí problémy. Konzolové verze hry nejsou v angličtině, jak správně měly být, nýbrž v ruštině. PC verze je naštěstí v pořádku.

Na PS3/X360 kvůli tomu Sleeping Dogs v ČR de facto nejdou hrát, protože veškeré texty ve hře (menu, titulky) jsou v azbuce a nedají se nikde přepnout do angličtiny (prý pouze do polštiny). Možná jedině starší ročníky, které ve škole měly ruštinu povinnou.

Společnost Cenega Czech tuto mrzutost přiznala. Podle ní došlo k nějaké chybě při výrobě konzolové verze, protože master, z kterého se kusy lisovaly, prý tímto při testování netrpěl.

Cenega potíže zjistila včera a ihned nechala celou várku stáhnout z oběhu, leč některé obchody už stihly Sleeping Dogs rozeslat koncovým zákazníkům, což situaci trochu zkomplikovalo.

"Snažili jsme se to s vydavatelem vyřešit nějak online softwarově, ale to bohužel nejde. Musíme vyměnit kompletně hry za nové v angličtině. Koncem příštího týdne bychom měli dostat nové kusy," řekl Eurogameru zástupce Cenegy Czech.

Více o Sleeping Dogs v aktuálních komentovaných videodojmech od Pavla Oreškiho, který připravuje recenzi na pondělí.

Komentované videodojmy

Read this next