Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Končí autoři Wipeoutu, propouští tvůrci Plants vs Zombies, The Secret World a THQ

Hodně špatný týden pro herní průmysl.

Konec prázdnin se do historie nezapíše jako šťastné období pro herní branži. V jeden den se sešlo hned několik vývojářských firem, kde spousta lidí přišla o práci.

Sony po téměř třiceti letech zavřela své studio v Liverpoolu, bývalé Psygnosis proslavení hlavně Wipeoutem. Podle zdroje Eurogameru měli již déle pracovat na nějakém dramaticky odlišném Wipeoutu pro PlayStation 4 a na gangsterce s animacemi postav na způsob L.A. Noire.

V rámci reorganizace přikročili k propouštění překvapivě i v PopCapu, kteří stojí za legendárními Plants vs Zombies. Dotkne se to 50 lidí v Dublinu a dalších pobočkách. Jejich šéf to upřímně vysvětlil potřebou reagovat na změny herního trhu, čímž se snaží předejít situaci, aby časem nemuseli zavřít krám úplně. Pokud by PopCap nespadali pod EA, bylo by prý propouštění mnohem tvrdší.

Kolegové ze španělského Eurogameru zase zaslechli, že to přiznané zeštíhlení Funcomu, tvůrců The Secret World, má být ve skutečnosti mnohem drastičtější. Údajně půjde až o polovinu jejich zaměstnanců ze všech poboček po celém světě, včetně té v Číně. Důvodem má být nízký průměr z recenzí The Secret World na Metacriticu, což je zajímavé vzhledem k tomu, že samotní hráči si tuto onlinovku převážně chválí. A člověk asi nemusí být jasnovidec, aby viděl příčinu v měsíčních poplatcích, nižších prodejích a poklesu hodnoty akcií Funcomu.

K rozloučení se se zaměstnanci sáhli i THQ, kde odešlo to pocítilo 20 lidí z marketingového oddělení v Kalifornii. Vývojářská studia to prý nijak nepocítí, spíš jde o součást dlouhodobé reorganizace. Abychom to zakončili pozitivně, THQ slíbili, že do příštího roku naberou více zaměstnanců do Volition, k tvůrcům Saints Row.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Secret World

Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments