If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

40 procent odpadlíků SWTOR to zdůvodnilo poplatky

EA jsou ale s BioWare spokojeni a dál mu věří.

Vlastní zpráva - Nedávná kauza okolo spoluzakladatele BioWare mohla navenek působit všelijak. Zvlášť při dání do souvislostí s negativními ohlasy části publika na změnu konceptu Dragon Age 2, rozruchem okolo závěru Mass Effect 3 a poklesem předplatitelů Star Wars The Old Republic. Skoro jako by to měl být konec dosavadních BioWare.

Avšak EA jsou s výkony tohoto svého studia v uplynulých 18 měsících maximálně spokojeni a nadále disponuje jeho plnou důvěrou. Eurogameru to tento týden neřekl nikdo menší než Peter Moore, provozní šéf EA.

"Mass Effect 3 pro nás znamenal enormní úspěch, stačí se podívat na tržby. Vždycky tvrdím, že nikdo jiný v zábavním průmyslu (např. fanoušci filmů, hudby nebo TV seriálů) není více zapálený než hráči. Nikdo jiný to neprožívá tolik jako hráči a nikdo není tolik slyšet," všiml si Peter Moore. A zopakoval známou věc, že BioWare na to zareagovali zastavením jiné práce a neplánovaným doděláním DLC zdarma, což jim slouží ke cti.

A jak se šéf EA dívá na poslední události okolo SWTOR? I z toho dokázal vybruslit s noblesou, ostatně jako to umí vždy: "Když jsme se do tohoto obrovského MMORPG projektu pustili, herní trh byl jiný, ale rychle se proměnil a my na to prostě musíme reagovat. Namísto brečení nad rozlitým mlékem jsme tedy SWTOR změnili v hybridní model."

Peter Moore při té souvislosti Eurogameru odhalil novinku, že 40 procent lidí, kteří ukončili měsíční předplatné SWTOR (řádově šlo o stovky tisíc), v dotazníku uvedli jako důvod neochotu platit pravidelné měsíční poplatky. "Jen jsme reagovali na ohlasy zákazníků a od konce roku si tak každý bude moci vybrat, jaký model mu vyhovuje," dodal.

E3 trailer ze SWTOR

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mass Effect 3

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments