If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Guild Wars 2 v ČR bleskově vyprodány, co na to Comgad?

Kde chyba, kdy příští várka a kolik předobjednávek?

Vlastní zpráva - Že se tak stane, šlo dopředu vysledovat z masivního zájmu hráčů v uplynulých dnech, z čtenosti těch mraků zdejších článků o GW2 (vždy hned v levém sloupci hlavní stránky mezi nejpopulárnějšími) nebo z 340 účastníků půlnočního prodeje Xzone. Ačkoli délka front WoW: Lich King, Battlefield 3 a Diablo 3 překonána nebyla.

Krabicoví Guild Wars 2 v ČR vyšly oficiálně dnes a už jsou vyprodáni. Eurogameru to potvrdil distributor Comgad, který k tomu poskytl následující komentář:

"Objednali jsme velký počet kusů této hry na premiéru, nicméně to stejně nestačilo a před několika týdny jsme museli tato čísla výrazně navýšit. Díky výborné spolupráci s NCSoftem se nám povedla blesková nová dodávka, díky tomu se na premiéru dostane na všechny, kdo si tu hru předobjednali. Podle posledních informací od našich obchodních partnerů je i tato várka už vyprodaná, takže jednáme o další dodávce," řekl nám ředitel Comgadu Milan Czarnowski již včera.

Některé obchody od něj prý dosud obdržely pouhých pár desítek kusů Guild Wars 2, po kterých se rychle zaprášilo a nyní se ptají, kde se vlastně stala chyba - jestli domácí distributor špatně naplánoval velikost úvodního závozu, jestli neměl dostatečnou hotovost pro odebrání větší várky nebo jestli nebyla zkrouhnuta ze strany zahraničního partnera pro alokaci na důležitější trhy. Všechny varianty jsou klidně možné a dochází k nim běžně u premiér většiny zásadních her.

Obchod Xzone odhaduje další várku na začátek září, což je docela široký pojem, takže to může být za týden nebo i za dva týdny. Comgad prý termín dodání nových kusů upřesní v nejbližších dnech, až bude mít jasno. Do té doby je jedinou cestou dražší digitální distribuce z homepage hry.

Celosvětově si Guild Wars 2 před vydáním předobjednalo milion lidí (nejsou v tom započítány dnešní prodeje nad rámec předobjednávek) a ve špičce je o víkendu podle NCSoftu hrálo až 400 tisíc lidí.

Milan Czarnowski dopředu očekává, že Guild Wars 2 budou jednou z nejprodávanějších her letošního roku v ČR. Nicméně až do těch úplně nejvyšších pater po bok Diablo 3, Mafia 2 nebo Battlefield 3 se jim podle našich informací nejspíš vystoupat nepovede.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Guild Wars 2

PC, Mac

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments