If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Guild Wars 2 se prodávají hůře než SWTOR

Přesto druhé největší MMO při nepočítání Warcraftu.

Audit agentury GfK ve Velké Británii vyplivl data, jak se tam dařilo nové onlinovce NCSoftu v úvodním týdnu od vydání, čímž navázal na zprávy o dočasném zastavení prodeje digitálky a rychlém rozebrání nízkých zásob pro ČR.

Guild Wars 2 se ihned vyhouply do čela multiplatformní britské hitparády, což se jim povedlo jako první pouze PC hře od roku 2010 (po Football Manager 2011). Důležité je ale dodat, že spíš jde o shodu náhod - vděčí za to nesoupeření s žádnou silnou konzolovkou. Nevyjít Max Payne 3 souběžně s Diablem 3 v květnu, patřil by stoprocentně tento titul jemu.

Na druhou stranu je překvapivé, že se krabicových Guild Wars 2 prodalo méně kusů než ve stejné době Star Wars: The Old Republic. Jestli za to může podíl digitální distribuce, se dá jen spekulovat, protože kompletní čísla ze součtu obou způsobů prodeje neznáme (pouze o milionu předobjednávek).

Přesto GfK zdůrazňuje, že jde o druhý největší start MMO titulu všech dob (po SWTOR), pokud do toho (trochu účelově) nepočítá World of Warcraft a jeho datadisky. Má jít o výsledek dlouhodobé předobjendávkové kampaně. Guild Wars 2 tak odsunuly na druhou příčku britské hitparády Sleeping Dogs a Darksiders 2 na šesté místo.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Guild Wars 2

PC, Mac

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments