If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zvýšené nároky za hezčí efekty PC verze Black Ops 2

Bez Windows XP poprvé ani ránu kvůli přechodu na DX11.

Slabší grafika série Call of Duty se dosud obvykle obhajovala tím, aby si ji mohla zahrát široká základna fanoušků i na starších počítačích. Pro letošní Black Ops 2 to nebude platit, neboť jako první díl nepoběží pod Windows XP.

V dnes zveřejněných oficiálních HW nárocích figurují Windows Vista SP2 nebo Windows 7, procesor Intel Core2 Duo E8200 2.66 GHz nebo AMD Phenom X3 8750 2.4 GHz, 2 GB RAM pro 32bitový systém nebo 4 GB pro 64bitvý, a grafická karta aspoň Nvidia GeForce 8800GT 512 MB či ATI Radeon HD 3870 512 MB.

Treyarch to zdůvodňuje přechodem enginu pod rozhraní DirectX 11, které si na rozdíl od dosavadního DX9 nerozumí s WinXP. DX11 je podle něj vhodnější pro rychlejší výpočty, menší zátěž procesoru a bohatší nastavení grafiky.

"Vylepšili jsme technologii různými způsoby, ať už jde o optimalizaci výkonu, hezčí grafiku nebo proprietární proticheatovací řešení. Black Ops 2 na PC podporuje pokročilé nasvícení, stínování, antialiasing, efekty bloom, depth of field, ambient occlusion a další," chlubí se vývojáři na homepage.

Díky tomu prý hra pofrčí plynuleji a ve vyšším rozlišení. Zámek pro omezení počtu snímků za vteřinu ve hře bude v základu vypnutý, ale můžete si to volitelně nastavit. Více o listopadových Black Ops 2 v preview a kompletním zpravodajství.

Poslední trailer ze singleplayeru

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Black Ops 2

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments