Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Byl oznámen Stronghold Crusader 2, vyjde ve 2013

Opět mezi rytíře a kalify.

Firefly Studios oznámilo přípravu Stronghold Crusader 2, který by měl vyjít v druhé polovině roku 2013.

Hráči se v titulu "vrátí do pradávných pouští Středního východu" a budou se účastnit bojů v reálném čase mezi rytíři a kalify, muslimskými vládci.

Firefly říkají, že hra bude obsahovat novou grafiku, nový bitevní interface a spoustu vylepšení enginu o různé efekty, animace a fyziku. Od posledního dílu dozná zásadního vylepšení také umělá inteligence. Asi ani nemusíme říkat, že hráče čekají nové mapy, jednotky, hrady a spousta dalších věcí.

"Stronghold Crusader je naše nejoblíbenější hra a mají ji rádi i naši fanoušci," říká Simon Bradbury, šéf Firefly Studios a hlavní designér Stronghold Crusader 2.

Zajímavé je, že hra je placena přímo vývojářským studiem a další peníze budou získávat tvůrci od fanoušků přes systém Gambitious, který funguje na podobném principu jako Kickstarter. Peníze od fanoušků pak budou použity na další vyladění, dodatečný obsah a možnost vydat si hru sami, bez velkého vydavatele.

Původní Stronghold Crusader vyšel už před 10 lety (to to letí) a prodalo se ho přes 2,5 milionů kopií. Celá série prodala už přes 6 milionů kousků, pokud se zkombinují značky Stronghold, Stronghold Crusader a Stronghold Kingdom.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Stronghold: Crusader

PC

Related topics
PC
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments