Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Celkové prodeje v ČR: Mafia 2 50 tisíc, Skyrim 20 tisíc

Cenega též prozradila, že dostává podíl z prodejů na Steamu.

Chalid Himmat na jediné dostupné fotografii ze své svatby, s příslibem zaslání lepší večer :)

Chalid Himmat, šéf marketingu Cenegy Czech, odhalil celkové prodeje jejich nejúspěšnějších her. Mafia 2 se za dva roky v České republice prodalo více než 50 tisíc kusů a Skyrimu za necelý rok téměř 20 tisíc kusů.

Jedná se o součet oficiálně distribuovaných krabicovek (bez Steamu a bez šedých dovozů) a se započítáním zlevněných re-edic. Dosud se vědělo jen o 15 tisících kusů Mafie 2 a o 7 tisících kusů Skyrimu za úvodní dny, takže Mafia 2 překonala odhady, zatímco u Skyrimu bychom za ten necelý rok čekali trochu více.

Nová čísla vyplynula z rozhovoru, který dnes zástupce distributora poskytl iDNES.cz. Vedle zopakování již známých skutečností ohledně neblokování Skyrimu na Steamu Cenegou, slibu, že se v této věci něco brzy změní, o úskalích konzolových lokalizací nebo jejich častému nepovolení zahraničním partnerem tam coby argumentaci řekl něco, co se veřejně moc neví.

"Cenega investuje své vlastní a nemalé prostředky do lokalizace her, a tudíž má s vydavateli samozřejmě domluvená procenta z prodejů těchto lokalizovaných titulů na Steamu. A zadruhé - prodeje na Steamu z našeho regionu stále dosahují v celkových číslech úrovně okolo 5 %," vysvětlil na iDNES Chalid Himmat, proč se Steamu tolik nebojí. Podíl Steamu však roste, protože loni uváděl 2 %.

Read this next