If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Grand Theft Auto 5 až později ve 2013

Co o něm řekli Take 2 před investory a co na to analytici?

Pokud někdo vnímal prázdninové série screenshotů z GTA 5 za pozitivní signál blížícího se vydání, pro toho muselo být dnešní setkání Take 2 s investory studenou sprchou. Skoro se tam o hře Rockstaru nemluvilo, i když by asi už mělo.

"Grand Theft Auto 5 je v plné výrobě a udělalo podstatný pokrok," okomentoval ho stručně Strauss Zelnick, šéf vydavatele. Ten je nyní ve výrazné ztrátě kvůli odkladům (mj. BioShock Infinite, který bude mít co dělat, aby stihl únor), takže by potřeboval investory něčím uklidnit (vedle zjevného kasovního trháku v podobě Borderlands 2).

Ale když tak neučinil ani za pomoci GTA 5, aby jim slíbil vydařenější zbytek fiskálu, nevětší to nic dobrého. Hra tím pádem na 99% spadne až do příštího fiskálního roku Take 2, tzn. někdy mezi 1. duben 2013 - 31. březen 2014. A tím pádem už nebudou mít tolik kam spěchat. V tuto chvíli bychom si na vydání na jaře nevsadili, spíš nejdříve podzim příštího roku.

Analytik Colin Sebastian je proto přesvědčen, že hra rozhodně nevyjde před dubnem 2013: "Zaprvé, ještě nikdy jsme od výrobce neslyšeli ani náznak termínu. Zadruhé, obchody obvykle potřebují 4-6 měsíců pro přípravu na vydání něčeho tak velkého jako GTA 5, ale zatím se, pokud vím, nic neděje. A zatřetí, Rockstar je známý upřednostněním kvality před uspěchaným vydáním."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments