If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Half-Life 3 prý v otevřeném světě s RPG prvky

Spekulace o překvapivém směřování série.

Skoro to působí, jako by se někomu zalíbily aktuální Borderlands 2 natolik, až si vyfantazíroval, jaké by to asi mohlo být, kdyby se stejnou cestou vypravila série Half-Life. A pak se vzbudil s rukou v nočníku...

Zdroj neznámého řeckého (ehm) serveru JournalDuGamer, který má údajně blízko Valve, mu měl prozradit něco o Half-Life 3. Nadále má jít o akční záležitost, avšak v otevřeném světě, s úkoly a NPC postavami, inspirovanou mimojiné Skyrimem!

Pokud by to byla pravda, Valve by vykročili velmi překvapivým směrem, když dosud se orientovali na přímočaré příběhové hry. Na druhou stranu by šlo o docela logický krok, něco jako se ne úplně úspěšně pokoušeli id Software s RAGE, související se snahou o větší znovuhratelnost a nelineárnost. Hry s takovým poměrem cena/výkon se prodávají lépe než jednorázovky, které si projdete a už se k nim nemáte důvod vracet.

Podle onoho zdroje má vývoj Half-Life 3 (už nikoli Episode Three) probíhat velmi chaoticky. Prý byl opakovaně zrestartován od nuly kvůli totálnímu překopání konceptu, z čisté střílečky, přes prozkoumávání světa a puzzly až po RPG. A ani tam to nemusí skončit, takže se odhaduje vydání až po roce 2013. Nicméně toto už neřekl ten zdroj spekulace, nýbrž to vydedukoval pouze server JournalDuGamer, což má zhruba stejnou váhu, jako by to střelil od boku kdokoli z nás v hospodě.

Každopádně problémům by se dalo i věřit, když Valve nemají s otevřeným světem žádné zkušenosti a když studio funguje neortodoxním stylem, jak popisovala zaměstnanecká příručka.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Half-Life 2: Episode 3

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments