Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Externí firmě svěřeno rozšíření Borderlands 2?

Gearbox asi oslovil tvůrce The Sorcery.

Ještě než vás oblažíme videorecenzí dnes oficiálně vycházející celshadované RPG akce z Pandory, vyrojila se k ní jedna zajímavá spekulace. Ani ne tak tím, okolo čeho se točí, spíš objasněním, jak jen to ten Gearbox dělá, že toho stíhá vyrábět tolik naráz. Nicméně podobné outsourcování je v herním průmyslu naprostým standardem a využívá ho prakticky každý, jen se o něm obvykle neví, a výsledky se většinou prezentují za vlastní dílo.

Podle Kotaku si totiž Randy Pitchford ulehčil život a svěřil tvorbu datadisku pro Borderlands 2 externí firmě The Workshop. To je ta, která má na kontě kouzelnický kousek The Sorcery pro PlayStation Move.

Zjištění vzešlo najevo z profilů vývojářů, když tam vedle doslovné zmínky názvu hry hovořili o "rozšíření vysoce kvalitní AAA FPS" či "práci designéra a skriptéra na přídavku s více než deseti hodinami hraní". Po rozkřiknutí samozřejmě vše sprovodili ze světa.

Pravděpodobně půjde o některé z příštích DLC (z celkových čtyř) pro Borderlands 2 nazvané Torgue. Asi odkaz na výrobce arzenálu v tomto herním světě. Dosud se oficiálně vědělo jen o prvním přídavku s třídou Mechromancer slíbeném na polovinu října.

Spolupráce Gearboxu s někým takovým by dávala smysl i kvůli nedávnému hledání studia, které by přichystalo Vita konverzi této kritiky oblíbené hry, u nás recenzované v úterý ráno (9/10).

Startovní trailer

Read this next