Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Blizzard se na rozdíl od Valve Windows 8 nebojí

WoW na Windows 8 poběží.

Gabe Newell před několika měsíci říkal, že se obává uzavřenosti nového operačního systému od Microsoftu. Přímo nazval Windows 8 "katastrofou" a designér z Blizzardu Rob Pardo na svém Twitteru napsal, že ve společnosti také nejsou z Windows 8 nijak zvlášť nadšení.

Jak se ale zdá, ne všichni se v Blizzardu říjnového příchodu Windows 8 obávají. Softwarový inženýr Darren Williams v rozhovoru pro server CVG o tomto systému a budoucnosti mluvil.

Na Windows 8 bude podle jeho slov bez problémů World of Warcraft fungovat. "Naše hry dáváme na platformy, na kterých jsou naši zákazníci, takže bude WoW na Windows 8 také fungovat," řekl. Windows 8 má podle něho dobrou zpětnou kompatibilitu s Windows 7, Vista a XP, takže by měla fungovat i spousta dalších her.

A co znamená Windows 8 pro budoucnost? Podle jeho slov Blizzard ještě s Windows 8 přímo nepracoval, ale "brzy na tento systém přejdeme". Největší podporu bude mít platforma, na které bude nejvíce lidí. "Windows 8 se nijak zvlášť nebojíme," řekl.

Gabe Newell se bojí zejména uzavřenosti Windows 8 a obává se, že to může dojít až tak daleko, že Microsoft bude filtrovat všechny updaty aplikací podobně jako na Xbox Live.

Read this next