Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Co přivezou na pražský veletrh Sony, Microsoft, EA?

Wonderbook, Fable: The Journey nebo Need for Speed.

Den před otevřením výstaviště PVA Expo Praha v Letňanech oznámila Asociace herního průmyslu ČR a SK, co že tam vlastně bude k vidění. Je teď na vás, abyste hozenou rukavici rychle sebrali a pokud možno překopali své plány na závěr tohoto zkráceného pracovního týdne. Seznamem přítomných her se totiž další herní veletrh ForGames 2012 nakonec nemá za co stydět.

Ačkoli v něm mnohé z podzimních hitů bohužel chybí (namátkou Dishonored, Hitman, Black Ops 2, Halo 4, XCOM aj.) a nemůže se rovnat lineupu paralelně probíhajícího veletrhu Eurogamer Expo ani v jiných ohledech (světové premiéry, přednášky osobností atd.), rozhodně vykřesal maximum z omezených možností domácího trhu i vzhledem k zajišťování všeho doslova na poslední chvíli. Jelikož je Eurogamer.cz mediálním partnerem akce, pojďme se blíže podívat, co na potenciální návštěvníky ForGames 2012 za vstupné 150 Kč čeká:

Stánek PlayStation ovládne český debut hry Wonderbook: Book of Spells. Jde o nové dílo autorky série o Harry Potterovi J. K. Rowlingové, ve kterém hráči promění pohybový ovladač PlayStation Move v kouzelnickou hůlku a ponoří se do světa hry pomocí rozšířené reality. Na této hře chce Sony na podzim hodně stavět i díky české lokalizaci. Dalšími lákadly na stánku PlayStation budou další novinky pro PS3 a PS VITA, mezi kterými nebude chybět LittleBigPlanet Karting, Ratchet & Clank: QForce, PlayStation All-Stars: Battle Royale, Sports Champions 2 nebo DanceStar Party 2.

Společnost Microsoft připraví pro hráče na svém stánku širokou nabídku her pro svou herní konzoli Xbox 360 s pohybovým senzorem Kinect. Poprvé se tak českému publiku dostane do rukou očekávané RPG Fable: The Journey, závodní hra Forza Horizon (jak víte, obě budou česky) nebo taneční hit Dance Central 3. Bude rovněž k dispozici řada titulů pro senzor Kinect a fanoušci se budou moci nechat vyfotit se svými oblíbenými herními hrdiny, a odnést si tak domů na památku zajímavý suvenýr.

Na stánku Electronic Arts dostanou návštěvníci šanci zahrát si Medal Of Honor: Warfighter (jako nedávno žurnalisté), Need for Speed: Most Wanted a také jednu sci-fi střílečku, ale Dead Space 3 to nebude: "Na ForGames budeme celé čtyři dny soupeřit s konkurencí o pozornost návštěvníků: rozhodli jsme se proto vytáhnout nejtěžší kalibr - na našem stánku bude možnost zahrát si akční pecku Crysis 3, která se na trhu objeví až v roce 2013," uvedl Dušan Benža z domácí pobočky EA. Podle našich informací by mělo jít o odlišný obsah, než se ukazoval na výstavách E3/Gamescom nebo než bude začátkem října ve veřejném multiplayerovém betatestu MoH, takže se vám (nejen z něj) vyslaní reportéři EG Michal Jonáš, Pavel Oreški a Josef Eisner pokusí přinést vlastní dojmy. Pokud jste náhodou byli o minulém víkendu na bratislavském IstroConu, můžete napsat do komentářů, o které levely z těchto her šlo, protože tam měla být ta samá dema jako v Letňanech.

Vlastní expozici připravuje na ForGames 2012 i společnost Playman, která sází především na očekávaný titul Assassins Creed 3, z nějž se ukáže námořní bitva. Vedle ní se bude prezentovat i hudebním titulem Rocksmith a předvánočním Far Cry 3, které si půjde zahrát jen v multiplayerovém režimu ve dvanácti lidech. O nabídce ConQuestu, který v Letňanech vystavoval hry i v minulých letech na příbuzném veletrhu For Toys, jsme podrobně psali již včera. Kromě Wii U má mít na stánku k dispozici více než 20 přenosných konzolí Nintendo 3DS a Nintendo 3DS XL včetně nových i starých her.

V pátek ve 14.00 na výstavišti také proběhne křest populární fotbalové simulace FIFA 13 (naše recenze, 9/10), v jehož rámci se utkají fotbalové hvězdy Sparty a Slavie. Půjde o předehrávku skutečného derby pražských S, které se koná hned následující den v Edenu. Na společném pódiu se odehrají desítky soutěží ve hrách pro PlayStation 3 a Xbox 360, ve kterých má jít o zajímavé ceny. V sobotu odpoledne se na pódiu vedle moderátorky Alžběty Trojanové objeví také populární herec Jiří Mádl, který si zde spolu s návštěvníky zahraje taneční hru DanceStar Party 2.

"Videohry, ať u na počítačích či konzolích, jsou dnes ve většině českých domácností samozřejmostí, proto je logické, že se tato interaktivní zábava konečně objevuje i na speciálním veletrhu zaměřeném na všechny hráče," dodal k dnešní tiskové zprávě prezident Asociace herního průmyslu Dušan Benža. Více informací o ForGames 2012 na oficiální homepage, brány veletrhu budou otevřeny ve čtvrtek a v pátek od 10.00 do 18.00, v sobotu od 9.00 do 18.00 a v neděli mezi 10.00 a 16.00.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments