If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Šéf Blizzardu by nejraději vydal Diablo 3 znovu a lépe

Podcenili prý zájem fanoušků.

Prezident a spoluzakladatel Blizzardu Mike Morhaime právě vydal datadisk k World of Warcraft s názvem Mists of Pandaria a v rozhovoru pro GI.biz se rozhodl vrátit k vydání Diabla 3, se kterým nebyl ani trošku spokojený. Když se ho zeptali, zda by chtěl vrátit čas a vydat Diablo 3 znovu, řekl, že rozhodně.

"Jsou určitě věci, které bychom udělali jinak," říká. "Moc by nám pomohlo, kdybychom dopředu věděli, kolik lidí chce tu hru hrát. Mohli bychom všechno mnohem lépe naplánovat - ujistili bychom se, abychom měli dostatečné kapacity serverů, nakoupili bychom více hardwaru." Jak si jistě pamatujete, v prvních několika týdnech měli hráči Diabla 3 problémy s připojením k serverům, díky čemuž nebylo hru vůbec možné hrát.

"Prodeje Diabla 3 na začátku mnohonásobně předčily naše očekávání," vysvětluje. "To, co jsme předpokládali, že prodáme v prvním roce, jsme prodali v prvním týdnu. Musím našemu týmu pogratulovat, že se s tím vypořádali co nejlépe to šlo, ale ty první týdny byly opravdu hrozné a rád bych je prožil znovu a lépe."

Blizzard víkend před spuštěním prodejů dal Diablo 3 k dispozici zadarmo, aby si vyzkoušeli, jaký je o hru zájem. Prodejní čísla ale pak byla mnohem vyšší než počet hráčů, kteří si Diablo zkoušeli zdarma, což nečekali. "Spousta lidí podle všeho čekala na vydání plné hry."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Diablo III

Video Game

Diablo III: Reaper of Souls

Video Game

Related topics
PC
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments