If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Čeští vývojáři ArmA 3 budou v Řecku uvěznění určitě do konce týdne

Pořád totiž pokračuje stávka soudců.

Čeští vývojáři ArmA 3, kteří byli zadrženi v Řecku, by už teoreticky mohli být dávno doma. Bohužel, zatčení proběhlo v ten nejhorší možný okamžik. V Řecku, které se dlouhodobě zmítá v hospodářských problémech, totiž stávkují soudci.

Ve vazbě už jsou dva vývojáři Bohemia Interactive přes měsíc a podle posledních informací se zdá, že budou muset v Řecku pobýt minimálně do 20. října, kdy by mohla stávka skončit.

Právník Ivana Buchty a Martina Pezlara na stránce helpivanmartin.org popisuje, jak mohou být od prvního zatčení drženi ve vazbě v Řecku lidé až 120 dní.

Případem už by se měl zabývat dokonce řecký ministr zahraničí Dimitris Avramopulos, kterého kontaktoval sám Karel Schwarzenberg na zasedání Valného shromáždění OSN. Neznamená to ale samozřejmě žádný procesní posun vpřed, protože ministr nemůže zasahovat do jednání soudů.

Problém je, že pokud se bude stávka protahovat, což docela dobře může, klidně mohou být oba obvinění ve vazbě až 120 dní. A to ani nemluvíme o tom, pokud by byli opravdu obviněni ze špionáže. To by jim mohlo hrozit až 8 let vězení.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Arma 3

PC

Related topics
PC
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments