If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Moddeři se už vrhli na XCOM: Enemy Unknown a vznikají první kousky

Second Wave například zprostředkuje detailnější nastavení.

Známý web Nexusmods.com už má samostatnou sekci pro hru XCOM: Enemy Unknown a moddeři se začínají vesele vrtat v souborech, aby už tak dobrou hru ještě o chlup vylepšili.

Už tam můžete například najít, jak přeskakovat úvodní loga nebo Warspace Extension, který dělá hru o něco víc fér pro hráče a upravuje pár věcí.

Nejzajímavější je v současnosti asi ale mod Second Wave. Ten umožňuje nastavení si mnohem více věcí, které původně Firaxis plánoval dát do samotné hry, ale pak to z nedostatku času nestihli. Základy Second Wave ale ve hře jsou a modderům se je jen podařilo zpřístupnit.

Můžete si nastavit, aby peníze, co vám posílají národy, byly vypočítávány náhodně (nebo v závislosti na panice, ve které se národ nachází), aby damage zbraní byla náhodná, flanking shot dělá kritický zásah a spoustu dalších věcí.

Rozhodně doporučujeme Nexus sledovat, protože tam bude postupně zajisté přibývat spousta dalších zajímavých vylepšení. Problém je, že Firaxis zatím neřekl, zda vydají nějaké nástroje na modování, takže moddeři jsou v současnosti odkázáni zejména na upravování *.ini souborů. Firaxis se ale už dříve nechal slyšet, že vydání mod tools by mělo být možné. Hra je na to připravena.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

XCOM: Enemy Unknown

Android, iOS, PS3, Xbox 360, PC, Mac

Related topics
PC
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments