If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Filmový scénář k Mass Effectu píše fanoušek herní série

A navíc je to hollywoodský začátečník.

Na filmovém Mass Effectu se pracuje už pár let, ale ještě se projekt nedostal ani do fáze, kdy by byl schválen scénář. Minimálně jeden už vznikl. Napsal ho Mark Protosevich, scenárista komiksového Thora nebo Já, legenda, ale ten nakonec nebyl schválen a musí se tedy napsat zcela nový text.

O ten by se měl postarat Morgan Davis Foehl, nadšený fanoušek herní série Mass Effect, který je v Hollywoodu v podstatě nováček. Podle žádného jeho scénáře ještě nevznikl film, ale je velkým talentem. V roce 2009 se jeden jeho scénář dostal do seznamu Black List, což je několik nejlepších hollywoodských scénářů, podle kterých stále nevznikl žádný film.

Práci ale dostal podle všeho také kvůli tomu, že má jistou zkušenost s psaním "akčních scénářů se špionážní příměsí". Je totiž autorem scénáře Crosshair, což je adaptace akčního komiksu, který se sice také ještě nenatáčí, ale je k tomu blíž, než cokoli, co napsal dřív.

Zajímavé je, že ačkoli Ray Muzyka a Greg Zeschuk už odešli z BioWare, stále jsou u filmového Mass Effect projektu uváděni jako producenti, společně s Casey Hudsonem z BioWare.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mass Effect 3

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments