If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Eurogamer zvítězil na vojenském cvičení Medal of Honor

Nejlépe fyzicky připravený obstál i v bojových situacích.

K příležitosti vydání Medal of Honor: Warfighter (naše recenze) pořádali EA Czech ve čtvrtek výcvikový boot camp pro novináře z herních médií na tankodromu v Milovicích. Mezi sebou soutěžily čtyři nejčtenější herní periodika, vždy jeden redaktor daného média spolu s vysoutěženým zástupcem čtenářské obce. Český Eurogamer na akci reprezentoval Miloš Bohoněk a po nečekaně náročném dni, po němž ještě teď všichni ve stehnech cítí kyselinou mléčnou, inkasoval dole vyobrazený diplom.

Nutno podotknout, že předávací ceremonie byla spíše než v rukou organizátorů v rukou účastníků, kteří se při posledním nástupu zhodnotili navzájem, takže o to více je suvenýr cennější a s o to větší pokorou jej Eurogamer přebíral. Ačkoliv na sebe zástupci konkurence (Pavel Dobrovský za Games, Jarda Möwald za Level, Honza Vrobel za Score a dva diváci Re-Play) během airsoftových klání nejednou vystřelili a doteď se z ran zotavují, výsledný zážitek byl, jak vojenští instruktoři podotkli, vlastně mile stmelující.

Co všechno vlastně bylo na programu výcvikového táboru a v čem všem se novináři s čtenáři utkali?

07:00, Praha Bubeneč

Sraz účastníků kurzu, lehká snídaně formou kávy a energetických tyčinek. Podepsání smlouvy o účasti v kurzu (převzetí osobní zodpovědnosti každý sám za sebe, souhlas s povolením užití obrazových materiálů).

07:30 - 07:40

Nástup do transportéru, odjezd do prostoru konání.

09:00 - 09:40, Tankodrom Milovice

Příjezd do areálu, vystrojení a vyzbrojení účastníků.

09:45, základna

Nástup k výcviku, vztyčení vlajky a praporu

10:00 - 11:00, překážková dráha

Absolvování překážkové dráhy ve dvojicích. Je hodnocen čas, ve kterém se podaří soutěžní dvojici dráhu absolvovat. Vynechání překážky není přípustné, je potřeba projít všechny překážky.

11:00 - 11:30, střelecký výcvik & taktické minimum

Vyzbrojení účastníků, seznámení se zbraňovou bezpečnostní, střelecká průprava na terče, přebíjení.

11:30 - 12:30, bojový kurz - vietnamská základna

Druhá bodovaná disciplína. Čtyři dvoučlenné družstva bojují o vlajku systémem team deathmatch. Vlajka je umístěna uprostřed vojenské základny. Každý z týmů začíná na jiné pozici. Jedno kolo trvá max. 10 minut. Hrají se 4 kola. Hodnotí se počet přeživších členů v týmu a fakt zda získali vlajku a donesli ji na svoji startovací pozici.

12:30 - 13:00

Oběd formou MRE (Meal Ready to Eat) z výstroje US Army.

13:00 - 13:20

Přesun na startovní pozici mise pomocí BVP.

13:30 - 15:30

Hlavní část programu - mise typu search and destroy na 3km trati. Dvoučlenné týmy jsou vypuštěny na startovních bodech a dále postupují dle mapy na jednotlivé checkpointy. Na jednotlivých checkpointech je připraven přepad, účastníci jsou tak nuceni postupovat skrytě díky neustále hrozbě palbou. Na každém checkpointu se dozví na jaký další checkpoint mají jít. Jednotlivé týmy se během hledání checkpointů můžou potkat a pro spestření hry po sobě zahájit palbu. Při přiznaném zásahu se započítávají bonusové body týmu který vyřadil hráče protivníka. Při zásahu musí vyřazený hráč 5 minut sečkat na místě kde byl zasažen, po uplynutí 5 minut hráč pokračuje ve hře. Vyhrává ten tým, který se jako první dostane do finálního bodu s nejnižšími ztrátami způsobenými op. force jednotkami. Započítavají se i přiznané zásahy z nepřátelských týmů.

Pro zpestření je součástí mise i zaměření nepřátelského bunkru, nahlášení jeho pozice a následné odpálení bunkru na dálku (to provádí organizátor předem připravenou bezpečnou pyrotechnikou s kouřovým a zvukovým efektem). Za správné určení polohy nepřátelského bunkru jsou bonusové body.

15:30 - 16:00

Propočítání výsledků, vyhodnocení akce, předání cen (hledání ztracených týmů).

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Medal of Honor: Warfighter

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments