Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Že by Halo 4 na PC?

Možná to zase taková fantasmagorie není.

Představte si, že by někomu ve vedení Microsoftu hráblo a rozhodl by se souběžně s xboxovou verzí uvést Halo 4 i pro osobní počítače. Fantasmagorie? Možná ani zase taková ne. Potřebuje něčím pořádným hráče donutit k přechodu na nový operační systém Windows 8, který by samozřejmě byl tím jediným, na čem by hra běžela. Nebo by speciální konverze Halo 4 teoreticky mohla vzniknout pro nový tablet Surface, aby nabízel něco exkluzivního, co iPad nemá. A na Xboxu 360 si stejně všichni nové Halo koupí tak nějak automaticky, takže by to jeho odbyt nijak neohrozilo. Inu, kdyby byl Microsoft chytrý, dalo by se v tomto směru ledacos podniknout...

Těmto a podobným úvahám dal podnět právě Microsoft, když na jeho online obchodu PC Gaming Store nahodil zvláštní upoutávku. Ve žluté reklamě na výkonné počítače pro hardcore hráče je vyobrazen notebook a z jeho obrazovky zcela jasně vykukuje postava Master Chiefa ze série Halo.

Co to má znamenat, ví pouze Microsoft. Než nějaký skrytý náznak příchodu Halo 4 na PC to však spíš naznačuje nekompetentnost grafika, který si asi naplno neuvědomil, že použitím ikonického hrdiny k nalákání pozornosti návštěvníků může spustit neopodstatněné spekulace. Posledním PC dílem Halo byla dvojka, tehdy neslavně vyžadující Windows Vista.

Read this next