If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Rockstar: Bude i PC verze Grand Theft Auto 5

Ale nemá prioritu a nesmí se na ni ptát.

V reakci na odpolední oficiální přiznání termínu a platforem Grand Theft Auto 5 zahltili diskusní fóra tvůrců stovky hráčů na osobních počítačích, kteří se rovněž dožadovali "své" verze. Rockstar, pro kterého bylo toto téma u minulých dílů tabu, jim překvapivě odpověděl a stihl za to získat kladné i záporné body.

"Těší nás, že dnešní oznámení vyvolalo tolik entuziasmu. Těm z vás, kteří se ptají na PC verzi, odpovídáme, že v současné chvíli se soustředíme na Xbox 360 a PlayStation 3 verze hry. Zatím nemáme žádné detaily o PC verzi, o které bychom se mohli podělit," píše mluvčí Rockstaru.

Ač to tedy není výslovně řečeno, vyplývá z toho celkem jasně, že PC verze se jednoho dne zrodí, jen to hned tak nebude. Pokud by se s ní nepočítalo vůbec, netvářil by se Rockstar, jako že existuje, jen že k ní zatím nic nemá, nýbrž by ji na rovinu popřel.

Zkrátka PCčkáři se dočkají opět až časem, teprve v době po vydání GTA 5 na konzole, které jsou prioritní díky dlouhodobé dohodě firmy s Microsoftem a Sony. Každopádně je potřeba ocenit, že Rockstar si už s námi nehraje na schovávanou a nepopírá ji, když stejně každý na základě dřívějších zkušeností tuší, že PC konverze později vznikne.

A za co Rockstar obdržel záporné body? Za výhružku všem žadatelům o PC verzi: "Kdokoli bude nadále spamovat komentáře na téma PC verze, jeho uživatelský účet bude suspendován."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments