Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Analytik: Značka Medal of Honor může být mrtvá

Warfighter poškodil reputaci EA a šance na předhonění Call of Duty.

Když jsme tu zmiňovali A (Medal of Honor je podle prezidenta EA kvalitnější, než vypovídá průměrné skóre), musíme k tomu dodat i B a to ohlasy na výsledky Warfightera. Respektovaný analytik Michael Pachter z Wedbush Securities na něm totiž nenechal niť suchou a nebál se vyslovit prognózu o úplném konci této série, která zaznamenala už několikáté selhání.

"Předešlý díl Medal of Honor z roku 2010 dosáhl na Metacritic na 75% a vedení EA tehdy slibovalo, že se příště určitě polepší. Namísto toho jsme s Warfighterem skončili na průměrném hodnocení pouze 50% a odhadem vygeneruje o 100 milionů dolarů méně na tržbách, než se předpokládalo," zdůraznil Pachter.

Pro EA je na tom podle něj nejhorší, že kvůli tomu nemohou počítat s příjmy z DLC příští rok nebo ze služby na způsob Battlefield 3 Premium. V konečném důsledku to může zhatit dlouhodobý plán EA předhonit Activision a jejich Call of Duty na pozici toho, kdo na trhu nejvíce rýžuje z first-person stříleček, protože samotný Battlefield 3 vypuštěný jednou za pár let to nedokáže zajistit.

"Hodnocení Warfightera z recenzí mohlo zničit veškeré šance na vznik pokračování a také uškodilo reputaci EA před všemi fanoušky, kteří si hru brzy předobjednali nebo koupili hned v den vydání, příště mohou být v tomto směru mnohem zdrženlivější," varoval analytik investory před dalším možným dozvukem posledního Medal of Honor.

Videoreportáž o výcvikovém táboře Medal of Honor s českými redaktory

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Medal of Honor: Warfighter

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments