If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Comgad: Guild Wars 2 se v ČR/SK prodalo 15 tisíc kusů

Zase se jednou někdo pochlubil konkrétními čísly.

Distributor Comgad, kterého v posledních týdnech zviditelnily tituly Euro Truck Simulator 2 a Farming Simulator 2013, se zpětně vrátil ke svému letnímu želízku v ohni v podobě Guild Wars 2, když jako jeden z mála zveřejnil přesný počet prodaných kusů populární onlinovky.

Guild Wars 2 se podle něj v České republice a na Slovensku prodalo již více než 15.000 kusů za dva měsíce od uvedení. "Jedná se o kusy, které byly skutečně prodány přes pokladny koncovým zákazníkům, nikoli jen o distribuci do obchodní sítě," zdůraznila tisková zpráva.

Milan Czarnowski, ředitel společnosti Comgad, k tomu mimojiné dodal: "Již od začátku nám také bylo jasné, že se bude jednat o velice silný titul, navíc zavedené značky, která má v Čechách a na Slovensku početnou komunitu. Pokud k tomu připočteme fakt, že NCSoft se opět rozhodl nevyžadovat za jeho hraní platbu měsíčních poplatků, bylo zjevné, že se chystá něco opravdu mimořádného."

Podle tvrzení Comgadu se tak Guild Wars 2 staly jedním ze žhavých kandidátů na jednu ze tří nejprodávanějších her v roce 2012 v ČR a na Slovensku, ale to se nedá ověřit z nezávislého zdroje, neboť audit prodejnosti společnosti GfK zůstává nadále neveřejný. Diablo 3 však pravděpodobně bude celkově na vyšších číslech než 15 tisíc a otázkou je, jak se daří dlouhodobým držákům typu Battlefield, FIFA či The Sims, které sbírají přírůstky dlouhodobě každý měsíc, případně jak se povede budoucí PC verzi Assassins Creed 3.

Při této příležitosti se nelze nezmínit, že společnost NCSoft počítá s dalšími rozšířeními této hry formou průběžných aktualizací zdarma. V těchto dnech se ve světě Guild Wars 2 objevily speciální úkoly a nové oblasti, jež byly spjaty s oslavami Halloweenu a byly součástí události "Shadow of the Mad King". Pokud ve hře trpíte nedostatkem peněz, může své finanční problémy vyřešit zakoupením balení Guild Wars 2 Gem Card.

Videorecenze Guild Wars 2

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Guild Wars 2

PC, Mac

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments