If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Odklady Company of Heroes 2 a Metro: Last Light

Ale jen mírné, na rozdíl od South Parku.

Není to žádná tragická zpráva, jak to může vypadat z titulku, protože obě hry se tou dobou tak nějak automaticky očekávaly. Nicméně podle THQ o odklady ve skutečnosti jde, protože jak nyní říkají, plánovali je na dřívější období.

Druhoválečná realtime strategie Company of Heroes 2 a rovněž východní FPS Metro: Last Light tedy nevyjdou v úvodních měsících příštího roku, nýbrž až během března, dost pravděpodobně až na jeho konci. Vyplynulo to z finanční konference THQ. Horší odsun zažila hra South Park: The Stick of Truth, která se namísto března objeví až někdy po dubnu 2013.

"THQ se soustředí na kvalitu svých titulů a tím, že jim poskytneme více času, naplno rozvineme jejich potenciál. Pokud bychom je neposunuli, na trhu by se jim nedařilo," vysvětlil nový prezident vydavatele s tím, že se jim to vyplatilo u Darksiders 2, kteří dosáhli na Metacritic skóre 83% a 1,4 milionu vyexpedovaných kusů.

A proč to vlastně tak THQ řeší, když jde pouze o odklad z ledna nebo února na březen, takže by to většina lidí ani jako odklad nevnímala? Protože jsou ve finančních problémech a kvůli této na první pohled drobné změně "prozkoumávají alternativní možnosti financování a pravděpodobně budou potřebovat další kapitál," všiml si analytik Pachter.

Každopádně od Metro: Last Light si šéf THQ Jason Rubin slibuje, že nastaví nové standardy, co se týče vizuální stránky, atmosféry a unikátních lokací. Company of Heroes 2 je zase pokračování jedné z nejvýše hodnocených RTS všech dob, což s Relicem za kormidlem hovoří samo za sebe.

THQ také potvrdili, že pro období duben 2013 - březen 2014 nadále počítají s pokračováním Saints Row, Homefront 2 a ještě nepředstavenou hrou od tvůrců Left 4 Dead z Turtle Rock Studios. Celkem THQ kutí 10 nových her, z nichž většina sází na vlastní nebo zavedené série a více bychom se o nich měli dozvědět v nadcházejících měsících.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Company of Heroes 2

PC

Metro: Last Light

PS3, Xbox 360, PC, Mac

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments