If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

UbiSoft: Far Cry 3 sklízí nejlepší skóre v historii firmy

Na propagaci a vývoj padly rekordní částky.

Když se šéfa výrobce, Yvese Guillemota, na hru optali akcionáři na včerejší finanční konferenci, hýřil nadšením: "Far Cry 3 zatím v herních testech sklízí nejvyšší skóre v historii UbiSoftu, což potvrzuje jeho extra výjimečnou kvalitu."

Není přitom jasné, jestli Francouz hovořil o raných interních recenzích na zakázku, aby samotní tvůrci zjistili názory zvenčí, nebo zda myslel první dojmy z plné verze a exkluzivní recenze v papírových časopisech (ne že by v tom někdy byl zásadní rozdíl). Papíráky je už touto dobou musejí mít napsané, ale při dodržení etických zásad by je správně nikomu neměly prozrazovat dopředu, aby náhodou nemohlo dojít k ovlivňování (více na toto téma v chystaném 36. podcastu EG).

Každopádně, kvůli vysokým nákladům na vývoj a marketing Far Cry 3 i Assassins Creed 3 (jen ve Velké Británii vynaložil UbiSoft na propagaci AC3 reklamou a u obchodníků v přepočtu 120 milionů korun, čemuž se mohou rovnat jen marketingové výdaje Call of Duty a FIFA) se ke konci září nacházel ve ztrátě.

Ghost Recon Future Soldier a Just Dance 4 (jen pro PS3/X360) bilanci nedokázaly zachránit, ačkoli se jim dařilo mnohem lépe než před rokem Driver: San Francisco. UbiSoft však předpokládá, že v příštích čtvrtletích zaznamená rekordní tržby, jejichž odhad díky prvotnímu závozu 3,5 milionu kusů konzolového AC3 dokonce ještě navýšil. Celých šest procent z jeho příjmů mají tvořit tituly pro Wii U, od kterého si nadále hodně slibuje.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Far Cry 3

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments