If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Datadisk pro desetimilionové Diablo 3, posun toho pro StarCraft 2

Všechny novinky z konference Blizzardu.

Activision Blizzard v noci na dnešek uspořádali konferenci pro investory, kde prozradili pár novinek. Tou nejdůležitější, ale také nejstručnější je oficiální ohlášení datadisku pro Diablo 3. Toho se dosud prodalo přes 10 milionů kusů, což je součet krabicovky s digitální distribucí. Šlo o nejúspěšnější PC hru v USA i Evropě, ať už to měříte počtem kusů nebo tržbami.

"Rozšíření je zatím pouze ve fázi plánování, nemáme jeho termín ani žádné další detaily. Pouze řeknu, že všechno okolo datadisku se bude odvíjet od naší snahy o co nejvyšší kvalitu a hratelnost," zvítězil by šéf firmy Mike Morhaime v pomyslné soutěži o nicneříkající výrok měsíce.

Nezbývá proto než se obrátit na dva roky starý uniklý kalendář, kde se s prvním datadiskem počítalo na období zhruba rok po původní hře. Pokud bychom mu i nyní věřili, znamenalo by to už jaro 2013, které je v tuto chvíli tak blízko, že se to nezdá příliš pravděpodobné, spíš bychom si vsadili až na léto nebo podzim příštího roku.

Starší reportáž z půlnoční premiéry Diablo 3 v Praze

I kvůli jinému oznámení z konference, které se týkalo samostatného rozšíření StarCraft 2: Heart of the Swarm. "Tvrdě pracujeme, abychom ho vydali někdy během první poloviny 2013," prohlásil Blizzard.

Je tedy jisté, že vysněný letošek se ani náhodou nestíhá, a nejspíš ani začátek příštího roku, kdy se hra momentálně se nacházející v betatestu očekávala. Spíš to z tohoto vyjádření vypadá až na květen-červen, tudíž to lze v podstatě chápat jako zpoždění.

Původního StarCraft II: Wings of Liberty se celkově prodalo 6 milionů kusů a dozvěděli jsme se i čísla datadisku Mists of Pandaria pro World of Warcraft, který byl po úvodním týdnu na 2,7 milionech kusů. Zasloužil se o vrácení počtu předplatitelů WoW na úroveň 10 milionů (z nedávných 9,1 mil.).

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Diablo III

Video Game

Diablo III: Reaper of Souls

Video Game

See 1 more

StarCraft II: Heart Of The Swarm

Video Game

Related topics
PC
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments