Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Namísto Black Ops 2 našli kupující disk s daty Mass Effect 2

A u LEGO Lord of the Rings zas bylo jen demo.

Představte si, že stojíte v dlouhé frontě na půlnoční premiéru Black Ops 2 v jednom z tisíců otevřených obchodů a koupíte si za své peníze PC verzi. Natěšeni se doma ihned pouštíte do instalace a když zhruba v polovině vyměníte instalační disk za ten druhý, nechce vám ho to vzít a pokračovat dál. Divné, neboť přeci jste vložili standardně vylisované, potištěné originální DVD s logem Black Ops 2. Inu, zkusíte, jestli se obsah disku načte, jestli náhodou nemáte štěstí na vadný kus... a zcela šokováni zjišťujete, že se na onom disku Black Ops 2 nacházejí data pro úplně jinou hru, Mass Effect 2 od EA z roku 2010.

Neuvěřitelný příběh? Dnes ho právě zažili někteří majitelé PC verze Black Ops 2, jak dokládá nahrávka níže. Pikantnější je o to více, že mezi EA a Activision nepanují zrovna idylické přátelské vztahy. K zákazníkům se tedy zčásti dostává produkt, který vůbec nechtěli, ale je jim stejně k ničemu, protože Mass Effect 2 zabírá dvě DVD, takže ve výsledku nemohou nainstalovat ani sci-fi RPG, ani Black Ops 2.

Obě firmy se k problému zatím nevyjádřily, patrně vznikl záměnou her v lisovně, selháním lidského faktoru. Není známo, jak to hodlají řešit, kolika procent uživatelů se týká nebo zda jsou tím postiženy i PC verze zakoupené v ČR.

Ještě šílenější je, že dnes nejde o jedinou takto "zkriplenou" hru v obchodech, aneb asi musejí být nějaké erupce na slunci. Když si redaktor Game Informeru standardně zakoupil xboxovou verzi novinky LEGO Lord of the Rings v americkém GameStopu, našel uvnitř krabičky pouze disk s demem, ale plná verze nikde.

Jak posléze zjistil po rozbalení všech kusů her v obchodě, všechny trpěly tím samým, zatímco PS3 verze byly v pořádku. Warner Bros proto pravděpodobně budou donuceni stáhnout hry z oběhu, ačkoli podle pozdějších informací se záměna za demo týká jen určitých várek, nikoli úplně všech.

Read this next