Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Rozpolcené názory na část Black Ops 2 ze světa

Na známkách se shodly, ale na Strike Force misích už ne.

Pro magazíny, které se rozhodly zúčastnit dvoudenní recenzentské akce pořádané koncem října Activision v Kalifornii (některé to raději odmítly, např. EGUK/VG247), vypršelo dnes ráno embargo na zveřejnění jejich článků o právě vycházejícím Call of Duty: Black Ops 2. Na akci mohli novináři otestovat jak multiplayer, tak singleplayer, díky čemuž jsou výsledné známky v recenzích jakýmsi průměrem kvalit obou těchto režimů. Porovnávání udělených čísílek proto nemá valný význam, protože ač se od sebe vzájemně příliš neliší a oscilují okolo 80%, názory na singl mají různí recenzenti často velmi odlišné. Na chvále Zombies módu, ačkoli je tím samým co minule, i online hry se po kratším testování obvykle shodují.

Podle minimálně poloviny z nich jsou Strike Force mise v kampani vítaným zpestřením, stejně jako vliv vašich voleb na vývoj opět dobře odvyprávěného a naskriptovaného příběhu. Tento pohled na věc sdílí například Kotaku, IGN, GameSpot, Shacknews nebo Destructoid. Celkově považují singleplayer s jedenácti misemi za překvapivý a nejvíce inovativní v sérii. Vedle toho si už nikdo nemůže stěžovat na nízkou znovuhratelnost nebo délku hry (zmiňováno je okolo šesti hodin), i kvůli výběru výbavy před misí, ač to má být v řadě ohledů restriktivní.

Naopak Polygon, Game Informer, GiantBomb nebo VideoGamer vnímají tyto strategické odbočky s řízením celého týmu jako jasně nejslabší část Black Ops 2, protože je prý plná frustrace kvůli nefunkční umělé inteligenci. Sice tyto mise nejsou povinné, ale mají vliv na příběh (prý se špatně uvěřitelnými motivy záporňáka), takže je nelze úplně minout. Vzhledem k omezenému počtu pokusů na splnění Strike Force misí hráč nemá dostatek času pro naučení se mechanismů, i pokud by to nebyl takový chaos, v němž se v plné nahotě odhalí slabiny enginu, který ale jinak šlape v 60fps bez zádrhelů.

Mimochodem, zajímavé je, že se tentokrát neobjevila ani jedna recenze s průměrným (5/10) nebo dokonce negativním hodnocením. Metacritic je komplet zelený (verdikty od novinářů). Více o Call of Duty: Black Ops 2, které je ode dneška oficiálně v prodeji i u nás, v naší včerejší recenzi (8/10).

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Black Ops 2

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments