Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Milion prodaných Black Ops 2 za půlnoc v jediném řetězci

Rekordy trhá i Halo 4 předhonivší filmy.

Na občasných půlnočních prodejích v ČR je úspěchem, když se prodají řádově stovky her, jako tomu bylo třeba u Diablo 3. Když se ale podíváte na srovnatelná čísla ze zahraničí, skoro ztratíte chuť dopočítávat, kolikanásobně je domácí trh menší.

Zatímco Activision teprve počítají tržby a přemýšlejí, které statistiky nejvíce vyniknou v oslavné tiskové zprávě, s neuvěřitelnými prvními daty se pochlubil největší americký řetězec obchodů GameStop. Pouze za půlnoc se mu povedlo prodat milion kusů Call of Duty: Black Ops 2!

Jen britská síť Blockbuster, která měla kvůli hře o půlnoci otevřeno svých 450 obchodů, zase za úvodních pět minut prodala 10 tisíc kusů Black Ops 2 (recenze, 8/10). Čísla z jiných tamních řetězců jako HMV nebo GAME zatím nejsou k dispozici, zato fotky z půlnoček ano.

Analytici proto předpovídají, že by se za prvních 24 hodin, tzn. za úterý, mohlo celosvětově prodat okolo 7 milionu kusů, čímž by se předhonilo loňské Modern Warfare 3 s 6,5 miliony.

Úspěch slaví i Halo 4 (recenze, 9/10), které si za úvodní den utržilo přes 220 milionů dolarů (téměř 4,4 miliardy korun) a v průběhu prvního týdne se očekávají tržby až 300 milionů dolarů, ale počet prodaných kusů kupodivu zveřejněn nebyl. Halo 4 každopádně vydělalo během jediného dne po uvedení víc, než poslední film ze série o Harrym Potterovi či The Avengers, filmová premiéra s historicky nejsilnějším úvodním víkendem.

"Celá série doposud dokázala vygenerovat příjmy přesahující 3,38 miliardy dolarů (přes 67 miliard korun), což z ní dělá jednu z nejúspěšnějších značek v historii zábavního průmyslu. Během prvních pěti dnů hrály Halo 4 více než 4 miliony lidí, kteří u ní strávili 31,4 milionů hodin (v přepočtu 3584 let). Kdyby tento čas u hry strávila jedna osoba, musela by začít v období starověkého Egypta a nepřetržitě hrát až doposud," chlubí se Microsoft.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Black Ops 2

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

Halo 4

Xbox 360

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments