Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Bývalý vývojář prozrazuje, jak skončil STALKER 2

Nedokázali odkoupit značku od majitele.

Část týmu pracujícím na zrušeném projektu S.T.A.L.K.E.R 2 odešlo z GSC Game World, založili si novou společnost s názvem Vostok Games a pracují na MMO FPS střílečce Survarium, který má být takovým duchovním pokračováním S.T.A.L.K.E.R. série. Oleg Yavorsky z Vostok Games si povídal se serverem VG247 a prozradil i pár zajímavých informací o zrušení u nás dost populární série.

"V prosinci 2011, když GSC Game World bylo nečekaně uzavřeno svým majitelem, byl vývoj S.T.A.L.K.E.R. 2 zcela pozastaven," řekl Oleg Yavorsky, PR a marketingový ředitel Vostok Games. "Tým měl dvě možnosti - rozprchnout se a začít hledat někde zaměstnání nebo zůstat pohromadě a zajistit si investici, aby pokračovali ve vývoji projektu, do kterého už tolik investovali."

Vybrali si tu druhou možnost a po několika měsících vyjednávání si dokázali zajistit investora. "Pak ale přišel problém se zajištěním práv na S.T.A.L.K.E.R.. Nedokázali jsme se dohodnout, abychom mohli tu značku použít."

Investor měl ale v tým důvěru a věřil, že dokážou vyrobit dobrou hru, i když budou muset začínat úplně od začátku. "V březnu 2012 jsme tedy založili Vostok Games a začali jsme pracovat na našem novém projektu - Survarium."

Read this next