If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Marek Španěl reaguje na řecký výklad zadržení jeho zaměstnanců

Zpochybnil věrohodnost tamního webu i jeho zdroj.

Vlastní zpráva - Protože PR manažer Bohemia Interactive není k dispozici, ozval se e-mailem i telefonicky až dodatečně přímo šéf firmy Marek Španěl, aby Eurogameru poskytl svou reakci k rannímu reportu s tlumočením zpráv řeckých vojenských webů. Ty totiž v září tvrdily, že důvodem zadržení bylo něco většího než jen půlvteřina z videa, jak uváděl obhájce, a že muži u sebe měli fotky představující pro Řecko vážné bezpečnostní riziko.

"Nemám žádný důvod se domnívat, že by řecké tajné služby něco takového říkaly," naznačil Španěl, jak bude stavět svou argumentaci a pak ji ještě rozvedl: "Anebo si opravdu myslíte, že v případě skutečné špionáže prováděné občany spřáteleného státu bude tajná služba informovat webový server a detailně mu popíše, čeho se oni špioni dopustili?"

Marek Španěl nabádá k zamyšlení spíš nad tím, proč se dva dny po zadržení - v době, kdy prý zatčení muži ještě byli na místní policejní služebně na Limnosu bez jakéhokoli obvinění - takový článek na (dle jeho dost názoru senzacechtivém) soukromém řeckém webu DefenceNews.gr vůbec objevil.

"Pokud by toto snad mělo být to, co kluci na ostrově dělali, a nebo snad stanovisko řecké tajné služby, tak to vrhá na případ zcela jiné světlo. Podle toho, co o případu vím, a jak kluky znám, mi to ale připadá naprosto vyloučené, že by se dopustili toho, co jim ten článek na řeckém webu chce přišít," uzavřel šéf Bohemia Interactive, jak se aktuálně dívá na kauzu zadržení svých dvou zaměstnanců a kolegů.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Arma 3

PC

Related topics
PC
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments