If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Syberia 3 je skutečně na cestě, pro více platforem

Ještě se však "nekoplo do země".

Když ještě adventury frčely a prodávaly se po milionech, sérii Syberia znal v Čechách snad každý. Od té doby se toho na herním trhu hodně změnilo a spíš bychom tipovali, že pokračování putování Kate Walker skončí na Kickstarteru po vzoru Broken Swordu, jelikož od prvotního oznámení na jaře 2010 o projektu nebylo slyšet lautr nic.

Nyní se francouzský vydavatel Anuman Interactive, který odkoupil původní Microids, konečně dohodl s tvůrcem značky, Benoitem Sokalem na vytvoření Syberia III. Podali si ruce i na fotce na Facebooku, což je určitě pozitivem, než aby se série ujal někdo úplně cizí a změnila rukopis.

Nadšení je potřeba brzdit tím, že se ještě takzvaně nekoplo do země. Benoit Sokal teprve v příštím roce napíše scénář, zatímco na celou výrobu bude dohlížet Elliot Grassiano, zakladatel Microids. Cílem je mít Syberia III hotovou až někdy v letech 2014-2015 a aby vyšla pro vícero platforem. O které přesně půjde, nebylo specifikováno, vedle standardního PC se dají odhadovat tablety nebo konzole s dotykovým ovládáním.

Ilustrační obrázek ze Syberia 2

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Syberia 3

Android, iOS, PS4, Xbox One, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments